BlogHandig

Wil je op een simpele manier besparen?

0
Wil je op een simpele manier besparen

Als ondernemer met een eigen winkel heb je het lang niet altijd gemakkelijk. De huur van je pand, de kosten voor de inkoop en je medewerkers en de rekeningen voor elektriciteit moet je toch iedere maand weer op weten te brengen. Het is dan altijd verstandig om te kijken naar wat er anders kan, waardoor je geld kunt besparen. Vooral de elektriciteitsrekening kan flink uit de hand lopen, ook als je een vast contract hebt afgesloten bij je energieleverancier. Door te investeren in LED verlichting kun je deze kosten drastisch terugbrengen.

Waarom is LED verlichting goedkoper dan traditionele verlichting?

LED lampen geven alleen licht. Dat is bij de traditionele gloeilampen wel anders. Daar gaat een groot deel van de energie verloren aan warmte. Oké, gloeilampen zijn (bijna) niet meer te verkrijgen, maar we weten allemaal nog wel hoe warm zo’n lamp wordt. Daar merk je doorgaans niets van, maar zodra je een gloeilamp wilt vervangen, moet je vuurvaste vingers hebben of de lamp eerst een tijd uit laten staan om ‘m te laten afkoelen.

En dan komen we direct bij het volgende punt waardoor LED verlichting goedkoper is dan gloeilampen of TL-buizen: ze gaan veel langer mee. De gemiddelde gloeilamp heeft een levensduur van ongeveer 1.000 uur. De gemiddelde LED lamp heeft een levensduur van wel 15.000 tot 20.000 uur met een maximum tot wel 50.000 uur. Je hoeft een LED lamp dus veel minder vaak te vervangen. En ook dat scheelt in de kosten.

Er zijn verschillende soorten LED lampen te koop

Het is maar net waar je de lamp voor wilt gebruiken. Gaat het erom dat je de etalage goed wilt uitlichten? Dan heb je andere verlichting nodig dan wanneer je de tafels in je restaurant goed wilt uitlichten of schilderijen in je galerie wilt uitlichten.

De oude LED lampen gaven vooral fel wit licht. Maar dat is tegenwoordig wel anders. Je kunt nu LED lampen aanschaffen in verschillende kleuren. Niet alleen de “kermiskleuren”, maar zelfs verschillende kleuren wit licht. Ga voor warm wit voor in je restaurant en voor fel wit om je etalage te laten opvallen. Een ander voordeel  is dat de LED lampen van tegenwoordig ook dimbaar zijn. Je hebt dan dus geen apart werklicht meer nodig. Je zet, bij het schoonmaken, de lampen gewoon feller aan.

Waar koop je LED lampen?

Er zijn veel (online) winkels waar je eenvoudig LED lampen kunt aanschaffen. Maar de meest eenvoudige manier is wel om contact op te nemen met LED loket. Hier vind je werkelijk alle LED lampen die je je maar kunt voorstellen en ook alle materialen die je nodig hebt om deze lampen goed te kunnen gebruiken. Denk dan aan rails voor spots, omvormers en bedrading, maar ook LED lampen voor buiten en voor in je huis.

Besparen begint bij het aanschaffen van LED verlichting. Die investering heb je in een mum van tijd terugverdiend!

Het juiste type matras voor elk type slaper en voor elke gelegenheid

Previous article

Zakelijk beleggen in zilver: dit moet je weten!

Next article

You may also like

More in Blog