BlogGeldHuis & Kantoor

Welke gordijnen verkopen het beste?

0

Een huis is geen thuis zonder gordijnen. Gordijnen zorgen voor sfeer, een beter geluid in huis (klinkt het hol, hang dan eerst gordijnen op!) en zorgen dat men niet bij je naar binnen kan kijken als jij dat niet wil. Ook regelen ze lichtinval. Maar, gordijnen zijn er in heel veel verschillende soorten. Welke verkopen op dit moment nu goed en zijn dus populair?

Rolgordijnen

Rolgordijnen blijven onverminderd populair. Ze zijn dan ook multifunctioneel. Kies voor verduisterend op de slaapkamer, dat houdt licht én warmte buiten.  Of kies semi-transparant in de woonkamer. Dan heb je wél privacy maar behoud je ook een natuurlijke lichtinval. Fel zonlicht kun je hier wel mee buiten houden.

Een rolgordijn op maat wordt speciaal voor jou gemaakt, hiermee kies je naast de afmetingen ook welke stof en transparantie je wil. Zo kun je ook voor duo-rolgordijnen kiezen, met een dubbele laag stof die bestaat uit banen stof en daartussen transparante stukken. Hiermee kun je perfect spelen met hoeveel licht je binnen wil hebben, en de transparante stukken zorgen toch voor voldoende privacy.

Duettes

Duettes, ook wel dupli- of dubbele plisségordijnen genoemd, zijn een bijzonder soort gordijnen. Twee lagen gevouwen stof vormen samen honingraten die je kunt samenvouwen of uit elkaar kunt trekken. Zo kun je de gordijnen dus open en dicht doen. Je kunt hierbij kiezen of je dit alleen onderaan wil, maar het is ook mogelijk om zowel boven als onder de gordijnen open te doen. Ideaal als je op grote ramen wél veel natuurlijk licht binnen wil, maar geen pottenkijkers.

Duettes zijn ook verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en stoffen. En ze hebben nog een voordeel: door de honingraatstructuur isoleren ze ook nog eens. Dus naast mooi en stijlvol zijn ze ook nog eens functioneel.

Jaloezieën

Het zijn officieel geen gordijnen maar deze raambekleding mag zeker niet ontbreken in het rijtje. Jaloezieën, ook wel naar de merknaam luxaflex genoemd, bestaan al heel wat jaren. En ze zijn ook lang uit de gratie geweest als kil, sfeerloos en enkel geschikt voor kantoren. Maar dat is nu wel anders.

We kunnen al jaren niet om de houten jaloezieën heen en dat zal waarschijnlijk ook wel zo blijven Hout in alle denkbare kleuren, maar vooral in wit of zwart, past in veel interieurtrends zoals industrieel maar ook Scandinavisch.  Je kunt kiezen voor een bijpassende kleur of juist een contrasterende kleur, het is helemaal aan jou.

Maar ook de aluminium jaloezieën zijn weer aan een comeback bezig. Eventueel met een brede stoffen ladderband zoals we ook bij hout zien, mag dit nu ook weer in de interieurs. Want laten we niet vergeten dat jaloezieën ook heel praktisch zijn, je kunt ze heel nauwkeurig open of dicht doen zoals jij wil, voor de perfecte lichtval en privacy. De houten variant oogt robuust, terwijl de aluminium lamellen juist subtiel ogen.

Overgordijnen

Welk soort gordijnen je ook kiest, als je het nog steeds kaal of kil vind, is er maar één oplossing: voeg overgordijnen toe. En dat hoeft tegenwoordig niet meer zwaar en oudbollig te ogen, maar dit mag ook van lichte, soepelvallende stoffen die niet ondoorzichtig hoeven te zijn. Dit soort gordijnen is perfect voor de akoestiek en voegen meteen warmte en sfeer toe. En dichtdoen hoeft niet eens als je er andere raambekleding onder hangt!

Meten is weten: de opkomst van producten die je gezondheid meten

Previous article

Gemiddelde pensioen detailhandel en veel meer pensioeninformatie

Next article

You may also like

More in Blog