Huis & Kantoor

Op zoek naar wanddecoratie? Deze 4 tips helpen jou!

0

Veel huizen in Nederland hebben minimaal één lange muur. Woon je in een twee-onder-een-kapwoning? Dan is dit vaak de muur tussen jouw huis en dat van de buren. Vind jij deze muur wat saai? Leuk hem dan op met wanddecoratie. Door het grote aanbod vinden veel mensen het lastig om te kiezen wat zij aan de muur hangen. Om jou een handje te helpen, geven we je hier 4 tips voor wanddecoratie.

1. Kunst aan de muur


Om een lange muur te breken, kiezen sommige mensen ervoor om deze in twee – of soms zelfs drie – verschillende kleuren te verven. Hierdoor lijkt de muur minder lang dan wanneer deze voorzien is van slechts één kleur. Toch houdt niet iedereen van verschillende kleuren op een muur. Geldt dit ook voor jou? Geen probleem, want je kunt de muur ook op andere manieren breken. Zo gebruiken veel mensen een schilderij om een lange muur te breken. Deze wanddecoratie is verkrijgbaar in verschillende formaten, waardoor er voor iedere muur een geschikt schilderij te vinden is.

2. Kies voor posters


Veel mensen associëren kunst met historie en geschiedenis. Er zijn inderdaad oude schilderijen, maar we kennen tegenwoordig ook moderne kunst. Is moderne kunst ook niets voor jou? Dan is er ongetwijfeld geen haar op jouw hoofd die eraan denkt om een schilderij aan de muur te hangen. Dit betekent niet direct dat wanddecoratie niet mogelijk is. Nee, want er zijn nog talloze andere dingen die jij aan je muur kunt hangen. Zo kun je bijvoorbeeld posters ophangen. Denk hierbij aan filmposters of posters van jouw favoriete artiesten. Doordat er allerlei verschillende posters zijn, zijn deze afbeeldingen uitermate geschikt als wanddecoratie.  

3. Maak het persoonlijk met foto’s 


Wanddecoratie wordt veel gebruikt om een groot oppervlak te breken. Daarom denken veel mensen dat het altijd groot moet zijn. Dit is niet het geval. Ook met kleine wanddecoratie kun jij namelijk prima een lange muur breken. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere kleine foto’s aan jouw muur hangen. Kies je voor foto’s als wanddecoratie? Dan haal je direct meer sfeer in huis. Met foto’s krijgt jouw wanddecoratie namelijk een persoonlijk tintje. Door foto’s op te hangen aan jouw muur, word je altijd herinnerd aan leuke momenten in jouw leven. Hang bijvoorbeeld foto’s op van vakanties of andere dingen die jij samen met jouw partner, vrienden of familie gedaan hebt. Je kunt ook foto’s van jouw kinderen of familieleden ophangen aan de muur.

4. Varieer in formaten 


Schilderijen en posters hebben vaak flinke afmetingen. Wanneer je er hier eentje van aan jouw muur hangt, breek je het grote vlak direct. Kies jij voor foto’s aan de muur? Dan kun je deze af laten drukken op canvas, zodat ze flink groter worden dan een ‘normale’ foto. Toch kun je jouw foto’s ook prima inlijsten en deze vervolgens aan de muur hangen. Doe je alle foto’s in eenzelfde soort lijstje? Dan krijgt jouw muur een saaie uitstraling. Varieer daarom in de formaten van fotolijstjes en hang ze zowel staand als liggend op. Op deze manier creëer jij een speels effect, waardoor de wanddecoratie nog beter tot zijn recht komt.

Ondernemers en de rente op hun zakelijke lening

Previous article

Omdat je wil weten wanneer het twaalf uur is

Next article

You may also like