GeldHandigNieuws

Steeds meer winkeliers accepteren bitcoin

0

In de winkel betalen met contact geld behoort steeds meer tot het verleden, maar komt er nu wel steeds meer een mogelijkheid erbij in de vorm van Bitcoin. Daar heeft iedereen langzamerhand wel van gehoord, maar moet deze betaalmethode wel nog voor een deel door de handel worden geaccepteerd. Dat komt al goed op gang en is het een trend die wereldwijd te bespeuren valt. Daar kan jij als consument zeker veel voordelen uit halen.

Er moeten wel wat voorzieningen worden getroffen

Gewoon naar de kassa stappen met jouw wallet gaat dus niet werken en moet er door de winkel wel een speciale voorziening worden getroffen. Het begint met het aanmaken van een Bitcoin-adres. Anders komt er wel niet veel terecht van een transactie. Zo een adres kan vergeleken worden met het openen van een bankrekening. Met het adres eenmaal in orde, zullen alle transacties gelijk zichtbaar zijn, maar moet er wel steeds een computer of smartphone online zijn. Dit brengt allemaal wel wat uitdagingen met zich mee op het gebied van veiligheid. Ook offline wallets zijn dan een optie en zijn die uiteraard veiliger in gebruik. Met het Bitcoin-adres eenmaal in orde, dient daar wel bekendheid aan worden gegeven. Het bekendst zijn de Bitcoin logo’s die gelijk in het oog springen en waarbij de klant gelijk weer, dat er met Bitcoin betaalt kan worden.

Direct betalen is populair

Bij deze vorm van betalen, wordt de betaling door de klant, gelijk naar de wallet van de winkelier gestuurd. Dat gebeurt niet alleen snel, maar komen er ook geen extra kosten erbij kijken. Wanneer er echter steeds meer klanten willen betalen met Bitcoin, is het handiger om een aparte betaalterminal voor te plaatsen. Zo worden alle betalingen vlot en centraal verricht en zijn er verschillende providers te vinden op dat gebied. Al deze mogelijkheden verlagen de drempel steeds meer om als winkelier Bitcoin te accepteren. De klant haalt ook veel voordelen uit en is het altijd een goed idee om alles te vermelden op een website. Door meer bekendheid te krijgen, zal de stroom van klanten ook toenemen.

Alles bij elkaar genomen, zijn er dus tal van voordelen waar de winkelier haast niet meer omheen kan. Met de veiligheid van betalingen van Bitcoin zit het dik in orde en ervaart de winkelier ook een mate van onafhankelijkheid. Bovendien zijn er mogelijkheden om bij betalingen met Bitcoin, gelijk de waarde in euro´s uitgekeerd te krijgen. Zo is er geen kans op koersverliezen.

Welke energieleveranciers zijn het voordeligst voor de detailhandel?

Previous article

De voor- en nadelen van flexibele werktijden

Next article

You may also like

More in Geld