Blog

Welke energieleveranciers zijn het voordeligst voor de detailhandel?

0

Het kiezen van een energieleverancier vraagt altijd wat tijd en aandacht. Het is namelijk beter voor het milieu en de wereld om zo min mogelijk energie te gebruiken als het niet nodig is. Daarnaast is dit ook een hele fijne bijkomstigheid uit financieel opzicht. Veel mensen betalen namelijk onnodig te veel geld aan hun energieleverancier. Zeker als je een detailhandel beheert is het de moeite waard om je te verdiepen in de juiste energieleverancier. Als detailhandel-eigenaar verbruik je nou eenmaal meer energie dan wanneer je alleen energie voor een studiowoning zou verbruiken. In dit artikel verzamelen we een aantal tips voor mensen in de detailhandel als ze een nieuwe energieleverancier moeten kiezen. Benieuwd welke dit zijn? Lees gauw verder!

Tarieven vergelijken

Het allermakkelijkst i s het ten eerste om verschillende tarieven van verschillende aanbieders te vergelijken. Natuurlijk kun je de verschillen zelf berekenen en alles per aanbieder opzoeken, maar gelukkig bestaan er ook handige vergelijkingssites die de vergelijking vóór jou maken. Deze manier van energie vergelijken bespaart jou een hoop moeite en tijd. Naast het tarief voor het leveren van de energie zelf zul je namleijk ook rekening moeten houden met transporttarieven en energiebelasting.

Kijk naar groene stroom

Groene stroom is de toekomst. Om je bedrijf direct in een positiever daglicht te zetten is het gebruik van groene stroom ook een belangrijk, opvallend en milieuvriendelijk visitekaartje. Vergelijk verschillende energieleveranciers dus niet alleen op basis van hun kosten, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Natuurlijk is het kiezen van de juiste energieleverancier ook afhankelijk van jouw wensen en voorwaarden.

Verdiep je in de voorwaarden

Het afsluiten van een contract bij een energieleverancier vergt meer dan alleen alleen het betalen van een vast bedrag. Ook in dit contract bevinden zich de welbekende kleine lettertjes. Ook hier is het belangrijk om veel aandacht voor het contract te hebben. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen als je een keer vergeet te betalen?

Bij een enkel tarief betaal je eigenlijk altijd dezelfde prijs, en bij een dubbel tarief betaal je in de daluren minder en in de piekuren zal je meer moeten betalen.

Verschillende tarieven

De contractvormen van energie verschillen per energieleverancier. Zo ook de tarieven. Een vast tarief werkt bijvoorbeeld heel anders dan variabele of dynamische tarieven. Kies je voor vaste tarieven, dan. En je verzekerd van hetzelfde tarief voor een bepaalde tijd. Dit is echter een nadeel wanneer de tarieven dalen. Bij variabele tarieven kan jouw leverancier wanneer hij dat wil het tarief omhoog gooien, wat ook een nadeel is. Bij een energiecontract met dynamische tarieven is de prijs die je betaalt afhankelijk van de tarieven op de beurs.

Enkel versus dubbel

Bij het afsluiten van een energiecontract zul je je ook moeten afvragen of je gebruik wil maken van een enkel of dubbeltarief. Bij een enkel tarief betaal je eigenlijk altijd dezelfde prijs, en bij een dubbel tarief betaal je in de daluren minder en in de piekuren zal je meer moeten betalen. Daluren zijn ’s nachts en in het weekend. Voor eigenaren van een detailhandel is dit dus ernstig af te raden, ervan uitgaand dat jouw detailhandel geopend is op reguliere openingstijden.

 

Detailhandel betekenis: wat valt er eigenlijk allemaal onder detailhandel?

Previous article

Steeds meer winkeliers accepteren bitcoin

Next article

You may also like

More in Blog