Handig

Tips voor een bad hair day

0

We hebben het allemaal wel eens; een bad hair day. Je kijkt in de spiegel waarna je vervolgens het liefst weer in bed duikt. Je zit letterlijk én figuurlijk met je handen in het haar. Gelukkig zijn er mogelijkheden om je bad hair te verbloemen. In dit artikel bespreken we hoe een bad hair day ontstaat en geven we je tips hoe je toch verzorgd de deur uit kan gaan.

Waardoor hebben we een bad hair day?

Een bad hair day kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de oorzaken is stress. Heb je hier last van? Dan gaat je lichaam meer van het stresshormoon cortisol aanmaken. Dit heeft een negatief effect op je gezondheid en ook op je haar. Je haar kan er droog en breekbaar van worden. En wat dacht je van het föhnen of stijlen van je haar? Je haar krijgt hierdoor veel te voorduren. Als je niet de juiste stylingtools en verzorgingsproducten gebruikt, kan dit enorm schadelijk zijn voor je haar en komt een bad hair day sneller voor. Ook onjuiste of ongezonde voeding kan de boosdoener zijn. Kies voor een gezond voedingspatroon om zo je haar gezond en glanzend te houden.

Onze tips

1.Droogshampoo of babypoeder

Je hebt geen tijd meer om je haar te wassen voordat je naar het werk gaat. Droogshampoo of babypoeder is dan je redding. Vet haar verdwijnt als sneeuw voor de zon. Daarnaast zorgt droogshampoo er ook voor dat je meer volume in het haar krijgt.

2.Vlechten

Je haar vlechten is een mooie oplossing. Je hebt je haar uit het gezicht en je loopt er verzorgd bij. Met vlechten kan je de mooiste creaties maken. Vind je dit lastig? Kijk dan online naar tutorials waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je kan (in)vlechten. Dat betekent oefenen, oefenen, oefenen. Overigens kan een knotje ook een bad hair day verbergen.

Was je haar 1 á 2 keer per week

Niet iedereen is hier blij mee, maar toch is dit het beste voor je haar. Was je haar niet te vaak, maar kies ervoor om het 1 á 2 keer per week met shampoo te wassen. Minder vaak je haar wassen is essentieel voor je hoofdhuid en de talgproductie. Ook om roos te voorkomen wordt er geadviseerd je haar niet te vaak te wassen.

Draag een pet of muts

Een andere optie is het dragen van een pet. In de herfst- en winterperiode is een muts onmisbaar. Niet alleen verbergt een muts je bad hair day, hij maakt ook je outfit af. Laat mutsen bedrukken met een naam, logo of een leuke tekst.

Dé herenkleding trends van 2021

Previous article

Bedrijf verkopen? Dit moet je weten

Next article

You may also like

More in Handig