Blog

Tips voor een vakantie met de auto

0

Een vakantie met de auto is natuurlijk ontzettend leuk. Niet alleen heeft het als voordeel dat je natuurlijk veel meer mee kunt nemen, maar zie je ook gedurende de route van alles wat er om je heen gebeurt. Waar je in een vliegtuig enkel de wolken ziet, is dit in een auto niet het geval. Daarnaast geeft het je ook de tijd om gezellig met elkaar te kletsen en heb je alle vrijheid om te bepalen wanneer je stop en waar je allemaal langs wilt rijden. Kortom, een echte aanrader dus. Om ervoor te zorgen dat je autorit nog gezelliger en comfortabeler wordt, hebben we een aantal tips voor je.

Stippel de route vooraf uit 

Er is natuurlijk niets zo vervelend als tijdens het rijden niet weten waar je exact naartoe moet. Nu is dat vaak in eigen land niet zo’n heel groot probleem, maar wanneer je naar het zuiden van Europa rijdt, is het toch wel fijn te weten waar je ongeveer langs moet. Daarnaast is het ook belangrijk om iedere paar uur even te stoppen. Zo kun je even wat frisse lucht inademen en natuurlijk de benen strekken. Ook is het mogelijk dat je met een elektrische auto onderweg bent. Dan ben je ook genoodzaakt meermaals te stoppen en de accu op te laden. Wanneer je dit dan niet vooraf plant, kan het zomaar zijn dat je met een lege accu komt te staan. Waar de infrastructuur in Nederland op dit vlak goed geregeld is, is dit hoe verder je naar het zuiden gaat, steeds minder goed.

Zorg voor een buitenland dekking 

Online een goedkope autoverzekering afsluiten is natuurlijk niet zo’n probleem. Wel is het belangrijk om dit voor een vakantie met de auto naar het buitenland even iets anders aan te pakken. Ondanks het feit dat je bij schade meestal wel bent gedekt, is pech onderweg natuurlijk een heel ander verhaal. Je wil natuurlijk niet met je kinderen en auto vol spullen langs de kant van de weg komen te staan en uren moeten wachten op iemand die je komt helpen. Kies je voor een aanvullende verzekeringen, dan is dit vaak binnen afzienbare tijd geregeld. Niet alleen wordt je auto afgesleept, maar wordt er ook vervangend vervoer voor je geregeld.

Zorg voor voldoende vermaak 

Ga je met je kinderen op vakantie met de auto, dan is het belangrijk dat je voldoende vertier bij je hebt. Wanneer je ‘s nachts rijdt, dan zullen ze de eerste paar uur van de reis lekker slapen, maar wanneer ze wakker worden is een spelletje of een goed opgeladen tablet een absolute must. Zo kunnen ze zich uren vermaken en heb je er verder geen omkijken meer na. Wel is het af en toe gezellig om de tablet in te ruilen voor een ander spelletje, waar ook jullie als ouders aan kunnen meedoen. Zo zijn er een aantal klassiekers die tijdens de reis natuurlijk absoluut niet mogen ontbreken. Dus zorg er niet alleen voor dat je voldoende kleding en iets lekkers mee hebt voor onderweg, maar ook dat je samen een spelletje kunt doen wanneer jullie je allemaal even vervelen.

3 belangrijke zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van je zorgverzekering

Previous article

Organisaties kiezen vaak voor een mix van online en offline reclame 

Next article

You may also like

More in Blog