Handig

3 belangrijke zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van je zorgverzekering

0

Net als ieder jaar stappen er ook dit jaar weer honderden Nederlanders over van zorgverzekeraar. De voornaamste reden is natuurlijk dat ze minder denken te gaan betalen. Waarom we denken zetten leggen we je in dit artikel uit. Een veelgemaakte denkfout is namelijk dat je per definitie goedkoper uit bent wanneer je kiest voor een zorgverzekering met een lagere maandpremie, maar dat is dus absoluut niet het geval. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer je regelmatig aanspraak moet maken op bepaalde behandelingen en je nieuwe zorgverzekeraar vergoed er vanuit het basispakket een stuk minder dan de vorige, je dit duur kan komen te staan. Let daarom bij het overstappen en vergelijken van verschillende zorgverzekeraars op de onderstaande zaken.

Welke zorg gebruik je?

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar het is van essentieel belang dat wanneer je voornemens bent om over te stappen van zorgverzekeraar, je voor jezelf weet welke zorg je allemaal gebruikt. Dit geldt voor zowel eventuele behandelingen door een fysiotherapeut, maar ook je behandelingen bij de tandarts zijn hierin van belang. Vergeet daarnaast ook je eventuele medicijnen niet. Het kan namelijk heel goed zijn dat hoewel je ook bij een eventuele potentiële nieuwe verzekeraar alleen kiest voor het basispakket, deze veel mindere dekking heeft dan je huidige verzekeraar. Uiteraard geldt er wel een verplicht minimum, maar enkele fysio behandelingen minder per jaar, kan er al snel voor zorgen dat je honderden euro’s extra uit eigen zak moet betalen.

Kijk kritisch naar je dekking

Nu je exact weet welke zorg je nodig hebt, is het goed kritisch te kijken naar je dekking. Uiteraard zijn er ook onvoorziene omstandigheden waar je gedurende het jaar rekening mee moet houden, dus je volledige pakket uitkleden is natuurlijk niet verstandig om te doen. Wel kun je bijvoorbeeld een afweging maken tussen bepaalde aanvullende pakketten. Het kan heel goed zijn dat een bepaalde aanvullende verzekering duurder is, dan wanneer je de behandeling uit eigen zak betaald. Je zorgverzekering vergelijken is dus zoals je ziet niet alleen op basis van prijs, maar komt er veel meer bij kijken dan alleen dat. Zorg er dus voor dat je voor jezelf alles goed in kaart brengt, zodat je uiteindelijk een juiste beslissing kunt maken.

Kijk naar eventuele extra mogelijkheden

Veel zorgverzekeraars bieden je de mogelijkheid tot tal van extra services. Hierbij kun je denken aan bepaalde gratis aanvullende verzekeringen bij het afsluiten van een aanvullend pakket, maar ook verschillende scan worden regelmatig aangeboden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gratis huidscan, maar is ook een bepaalde korting op eventueel het laten laseren van je ogen een extra mogelijkheid. Het is dus verstandig om bij het overstappen ook hier kritisch naar te kijken, zodat je voor jezelf een goede afweging kunt maken voor wat nu het beste bij jou past. Vooral wanneer je voornemens bent bepaalde behandelingen uit te laten voeren, kan het raadzaam zijn hiermee te wachten en eerst over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Dit wil je weten over de nieuwe iPhone 14

Previous article

Tips voor een vakantie met de auto

Next article

You may also like

More in Handig