BlogHuis & Kantoor

Jaarlijks circa 460.000 nieuwe keukens opgeleverd aan huishoudens

0
Jaarlijks circa 460.000 nieuwe keukens opgeleverd aan huishoudens

De pandemie van inmiddels drie à vier jaar geleden heeft de detailhandel een flinke boost gegeven, zeker voor keukenzaken. Huishoudens konden destijds niet op vakantie of kozen bewust voor een verblijf in eigen tuin, wat leidde tot meer budget voor een renovatie van ruimtes in huis. Vaak wordt een renovatie van de keuken of bijvoorbeeld badkamer lang uitgesteld. Een combinatie van beide elementen maakte dat veel huishoudens voor een nieuwe keuken of badkamer kozen in deze periode. De vraag is sindsdien nauwelijks gedaald, cijfers over de keukenmarkt laten zien dat er nog altijd zo’n 460.000 nieuwe keukens geplaatst worden op jaarbasis. De groeiende populariteit wordt ook opgemerkt door verkopers van Keukens Utrecht

Moderne en luxe keukens in trek bij de consument 

Wie de laatste trends op het gebied van keukens bekijkt, merkt op dat met name de moderne en luxe keuken in trek is. Dergelijke keukens kenmerken zich onder meer door de bewuste keuze voor elementen als een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem, of bijvoorbeeld door het opnemen van een wijnkoelkast in het ontwerp. Ook de heetwaterkraan, een model kraan dat zowel warm als kokend water levert, wint aan populariteit bij consumenten. Het maakt dat je de waterkoker niet langer nodig hebt op het aanrechtblad. Less is more in het ontwerp van een keuken. 

Daarbij hebben moderne keukens vaak een volledig witte of zwarte kleur. Iets waar je op voorhand wellicht niet direct enthousiast van wordt. Het geeft de keuken echter een hele chique look! Dat geldt in het bijzonder voor keukens waarin de zwarte kleur gecombineerd wordt met gouden of chroomkleurige elementen. Een witte keuken valt goed te combineren met bijvoorbeeld een marmerlook keukenblad. Het is een trend die zowel door verkopers van keukens als Badkamers Utrecht wordt opgemerkt.  

Minder grote contrasten en natuurlijke elementen 

Belangrijk bij het samenstellen van een keuken is dat de ruimte qua kleur- en materiaalgebruik aansluit bij het interieur in de rest van een woning. Waar voorheen gekozen werd voor een duidelijke scheiding tussen de keuken en bijvoorbeeld eet- of woonkamer, lopen beide ruimtes tegenwoordig steeds meer in elkaar over. Het contrast is minder groot. Populair zijn de natuurlijke materialen en kleuren. Denk aan een zachte olijf- of saliegroene kleur in combinatie met houten keukenkasten. Deze keukenkasten passen niet alleen goed bij het natuurlijke karakter dat een keuken vaker heeft, maar zijn ook duurzaam. Het hout gaat lang mee en blijft mooi. 

Hoe zorg je ervoor dat je personeel tevreden is?

Previous article

Zo kan drukwerk de omzet van je winkel verhogen

Next article

You may also like

More in Blog