Blog

Wat zijn favoriete webshop platformen onder kleine ondernemers?

0

Bijna alle ondernemers, groot en klein hebben tegenwoordig een webshop. Zo kan je ook online blijven verkopen, maar wat zijn de beste platformen daarvoor?

WooCommerce

WooCommerce is een van de grootste en populairste e-commerce platerforms ter wereld. Ook in Nederland wordt dit systeem veel gebruikt. WooCommerce is een gratis plugin voor WordPress. Zo kan je met WordPress je eigen website maken en met dat stukje extra software kan je een gratis webshop erbij maken. Doordat het gratis is, wordt dit platform heel veel gebruikt en ook over de hele wereld. Het is gemakkelijk te installeren en het is voor iedereen makkelijk te begrijpen. Perfect om mee te beginnen als kleine ondernemer.

Magento

Dit platform wordt gezien als het top platform voor online ondernemers die het graag direct goed willen doen. Het is misschien niet zo populair als WooCommerce, maar met dit platform heb je wel oneindig veel technische mogelijkheden. Dit platform is het meest populair in Nederland. Voor ondernemers die dit goed snappen is dat geen probleem. Zo kan je een mooie en uitgebreide Magento webshop bouwen die zeker weten zijn vruchten zal afwerpen. Echter raakt Magento veel ondernemers kwijt omdat het systeem ingewikkeld is.

Shopify

Dit platform komt uit Canada en wordt tegenwoordig ook over de hele wereld gebruikt. In Nederland is dit platform nog niet zo lang actief, daarom is het nog niet zo populair als WooCommerce of Magento. Het aantal Nederlandse Shopify webshops- en gebruikers neemt echter wel snel toe. Het platform is volgens gebruikers en experts makkelijk om te gebruiken en simpel en strak qua uiterlijk. De toegankelijkheid speelt een rol in het aantal gebruikers en daarin is Shopify aardig gegroeid de laatste jaren.

Volusion

Het platform Volusion bestaat al een hele tijd. Het werd opgericht in 1999 in Austin, Texas. Het is helaas niet gratis om even uit te proberen. Je koopt Volusion direct. Maar ook dat is prima voor kleine ondernemers. Zo heb je al een personal webshop die 100 artikelen kan dragen voor 29 dollar per maand. Wil je verder uitbreiden en meer producten laten zien, gaat de prijs dus ook omhoog. Het programma is gemakkelijk in de omgang en biedt precies wat je nodig hebt.

BigCommerce

Bigcommerce is een platform met veel mogelijkheden en veel opties. Het platform is ontwikkeld om een all-inclusive oplossing aan te bieden. Een platform dat makkelijk te gebruiken is, maar ook veel mogelijkheden biedt. Daarom is dit een platform die de concurrentie aangaat met Shopify en Volusion, maar ook met open source platformen zoals WooCommerce en Magento.

Verkoopplatform van derden

Daarnaast kan je natuurlijk ook kiezen om niet je eigen webshop te beginnen, maar om je bij een verkoopplatform aan te sluiten. Veel ondernemers in Nederland doen dit bijvoorbeeld via Marktplaats of Bol.com. Je hebt dan zelf minder zorgen over hoe de webshop eruit ziet en of je wel gevonden kan worden en bepaalde risico’s laat je aan de ander over. Dat wordt voor je gedaan. Je betaalt er natuurlijk wel wat extra voor aan service, maar dan wordt het kiezen: gemak of een gokje wagen.

Wat is het meest gebruikte boekhoudprogramma bij ondernemers?

Previous article

Veiligheid op de werkvloer is een must

Next article

You may also like

More in Blog