Producten

Verleidelijke Oosterse geuren verwerkt in parfums

0

Parfum bestaat al millennia lang. Het ontstond in het oude Egypte en in Mesopotamië, waar parfum een religieuze functie had. Parfum had de kracht om het goddelijke tot uiting te brengen. En dus werd parfum, dat gemaakt werd met geurige planten en grondstoffen, gebruikt tijdens ceremonies. Toen bestond parfum nog niet zoals we het nu kennen, maar bestond als zalven en oliën.

Doorheen de eeuwen werd parfum verder ontwikkeld en kreeg het de functie zoals we die nu kennen. Mensen ruiken graag lekker. En hoewel het maken én het gebruiken van parfums nu helemaal anders is dan toen, gebruiken we wel nog dezelfde grondstoffen en geuren. Oosterse geuren, zoals wierook, amber en balsam zijn nog steeds erg in trek.

Moderne geuren

Het maken van parfum werd doorheen de tijd gemakkelijker. Uiteindelijk werd parfum zelfs een fashion item. Mensen dragen parfum net zoals ze een mooi paar schoenen of een handtas dragen: omdat ze het aantrekkelijk vinden en er aantrekkelijk willen uitzien.

Intussen bestaan er miljoenen verschillende parfums. Parfumeurs combineren naar hartenlust geuren. En nu geuren ook synthetisch gemaakt kunnen worden, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Bovendien maakt het parfum betaalbaar.

Luxueuze Oosterse geuren

Toch gaan parfumeurs vaak terug naar de roots van het parfum: het verre Oosten. Hier laten ze zich inspireren door historische geuren, zoals het kostbare oud. Oud wordt gecreëerd door een Aquilaria boom te besmetten met de schimmelstam van de Ascomyceten. De boom reageert door resin te maken, wat dan weer gebruikt wordt om oud uit te maken.

Oud is een ingrediënt dat je vaak in parfums vindt, maar het Parijse merk Montale Parfum heeft zich zo verdiept in het gebruik van oud, dat veel van hun creaties oud bevatten.  Naast oud bevatten de parfums ook andere, traditionele geuren zoals rozenolie, wierook en cederhout.

Een parfum kiezen doe je zo

Een goed parfum kiezen is niet gemakkelijk. De geur van het parfum is natuurlijk belangrijk, maar ook de natuurlijke geur van jouw lichaam is van tel. Een parfum moet dus een goede match zijn voor jouw lichaam. Een parfum ‘staat’ niet iedereen.

De beste manier om een parfum te kiezen? Het testen. Spray of dep een beetje op de dunne huid van polsen, waar het bloed stroomt. Door de warmte van jouw lichaam, breng je de ondertonen van een parfum tot uiting.

Maar er zijn weinig regels als het op parfum aankomt. Kies wat je graag ruikt. Creëer je eigen geur door een parfum te combineren met een bodylotion of zelfs een ander parfum. Speel er mee en maak het je eigen.

3x wanneer je IT huur kan inzetten

Previous article

Zo creëer je gemakkelijk wat meer privacy in je tuin 

Next article

You may also like

More in Producten