Handig

Waarom boodschappen laten thuisbezorgen steeds populairder wordt

0

Steeds vaker bestellen consumenten hun producten op internet. Waar het voorheen voornamelijk om kleding en elektronica ging, worden tegenwoordig ook de boodschappen online besteld. Deze trend sluit aan op de huidige pandemie, als gevolg waarvan consumenten het risico op een besmetting tot een minimum willen beperken. Boodschappen thuisbezorgen maakt dat een consument niet meer naar de fysieke winkel hoeft, waar de kans op besmettingen groter is dan in het contact met de bezorger van de boodschappen.

De pandemie is niet de enige stimulans om boodschappen online te bestellen. Denk ook aan het gemak wat het laten bezorgen van boodschappen met zich meebrengt. Zware tassen hoeven niet meer zelf getild te worden, consumenten doen minder impulsaankopen, enzovoorts. In dit artikel lees je meer over de redenen die maken dat boodschappen laten thuisbezorgen populairder wordt.

Niet langer zoeken in de supermarkt

Online boodschappen bestellen en deze laten thuisbezorgen zorgt voor gemak. Een consument hoeft niet langer paden in de supermarkt af te struinen voor een specifiek product, maar zoekt deze eenvoudig in de online supermarkt middels een zoekbalk. Daarbij hebben consumenten nog steeds de mogelijkheid om de ene week boodschappen te doen bij supermarkt X en een volgende keer bij supermarkt Y. Het combineren van boodschappen bij verschillende supermarkten, om zo te profiteren van de beste aanbiedingen wordt lastiger met het online bestellen hiervan.

Ook voor supermarkten zelf biedt het online verkopen van producten voordelen. Denk aan het feit dat er ontzettend veel data verzameld wordt. Dit maakt het bijvoorbeeld makkelijker om producten gecombineerd als aanbieding aan te bieden.

Verschillen met andere partijen in de detailhandel

Toch valt de online supermarkt nog niet volledig te vergelijken met andere partijen in de detailhandel. Denk aan het verschil tussen een online supermarkt en kledingwinkel. Met name senioren zien een bezoek aan de buurtsupermarkt vaak ook als een sociaal evenement. Ze kennen de caissière, komen buiten voor een korte wandeling, enzovoorts. Daar komt bij dat sommige online supermarkten vereisen dat er voor een minimumbedrag aan boodschappen wordt gedaan. Dit bedrag wordt lang niet door iedereen gehaald. Het verschilt sterk per supermarkt welke voorwaarden verbonden zijn aan het laten thuisbezorgen van de boodschappen.

Wat is schakelmateriaal en waar moet je op letten?

Previous article

Veilig samenwerken op kantoor

Next article

You may also like

More in Handig