Handig

Wanneer is het nodig je groepenkast uit te breiden?

0

Wanneer jij in een wat ouder huis woont, dan kan het heel goed zijn dat jouw groepenkast niet voldoende is om alle apparaten die jij gebruikt, te kunnen voorzien van stroom. De kans dat er dan kortsluiting ontstaat op het moment dat je de wasmachine en droger tegelijk aanzet is dan vrij groot. Om er toch voor te zorgen dat dit geen enkel probleem meer is, is het raadzaam om je groepenkast uit te laten breiden door een elektricien. Zo weet je namelijk niet alleen zeker dat het op de juiste manier gebeurt, maar hoef je je ook geen zorgen meer te maken over het feit dat er eventueel brand kan ontstaan door overbelasting van het netwerk. Omdat het niet altijd voor iedereen duidelijk is wanneer je je groepenkast zou moeten uitbreiden, hebben we hieronder een aantal voorbeelden voor je.

Van gas naar inductie

Heb jij momenteel nog een oude keuken en kook je op gas? Dan is de kans vrij groot dat je ervoor kiest om straks op inductie te gaan koken. Niet alleen scheelt dit een hoop extra kosten, maar is het ook vele malen makkelijker schoon te maken en te houden. Uiteraard is het wel zaak dat je naast de overstap van gas naar inductie ook kijkt of je tarieven wel marktconform zijn. Vergelijk daarom online je energieprijzen van je huidige aanbieder, met de rest van de markt. Wel is het goed om te kijken of het in je huidige groepenkast mogelijk is om hier een extra apparaat bij te plaatsen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een inductieplaat een flinke stroomvreter is. Het kan dus heel goed zijn dat je huidige groepenkast niet voldoende capaciteit over heeft om dit te kunnen doen. Dit kan dus een reden zijn om ervoor te moeten kiezen een extra groep bij te laten plaatsen, zodat je niet boven het maximale uitkomt en dus met een gerust hart meerdere apparaten in huis tijdens het koken kunt aanzetten.

Een zwembad of jacuzzi in de tuin

Hoe fijn is dat, tijdens de winterdagen even lekker warm ontspannen in de jacuzzi die buiten staat. Niet alleen is het heerlijk ontspannen, maar ook nog eens goed voor je gezondheid. Door het warme water kom je namelijk na een dag hard werken helemaal tot rust. Uiteraard wordt dit water natuurlijk opgewarmd door middel van elektriciteit. Belangrijk dus om te kijken of je huidige groepenkast nog voldoende capaciteit heeft om ook dit te kunnen dragen. De kans is namelijk vrij groot dat dit niet kan. Vooral gezien het feit een jacuzzi flink wat stroom verbruikt, is het raadzaam allereerst te kijken naar zonnepanelen, maar ook naar de uitbreiding voor een extra groep. Je zit er niet op te wachten dat je in het weekend kortsluiting hebt en er een elektricien met spoed naar je toe moet komen om je probleem te verhelpen. Dit is nou natuurlijk niet iets waar je op zit te wachten. Niet alleen kost het je een hoop geld, maar verpest het ook nog eens je avond.

Ben Mandemakers: Vermogen, Vrouw & Bedrijven van de keukenkoning

Previous article

Hoe houd je de kosten voor bedrijfsafval mkb laag? 

Next article

You may also like

More in Handig