BlogGeld

Ben Mandemakers: Vermogen, Vrouw & Bedrijven van de keukenkoning

0

Wij schatten de kans vrij groot in dat je wel eens van Ben Mandemakers hebt gehoord. Er is namelijk een reden dat je bij ons op de site teerecht bent gekomen. Deze Nederlandse zakenman, ook wel bekend als de keukenkoning, heeft over de afgelopen jaren aanzienlijk wat geld bij elkaar weten te verdienen. Dit is dan ook de reden dat hij tot de top rijkste Nederlanders van dit moment behoort. Nu zien we dat lang niet iedereen weet wie Ben Mandemakers precies is en waar hij bekend van is geworden. Om hier verandering in te brengen hebben we besloten om de belangrijkste info voor jou in dit artikel op een rijtje te zetten!

De jeugd van Ben Mandemakers

Voordat we ingaan op de bedrijven die Ben Mandemakers op zijn naam heeft staan is het handig om eerst eens te kijken naar de jeugd van deze bekende Nederlander. Hij is geboren in 1956 in Waalwijk en heeft al sinds jongs af aan te kennen gegeven dat hij het leuk vindt om te ondernemen. Zo is hij sinds 1978 op zeer jonge leeftijd begonnen in de schuur van zijn ouders. In dit schuurtje begon hij spullen te verkopen aan klanten die op zoek waren naar kwaliteit voor een lage prijs. Naarmate dit begon te lopen heeft hij het schuurtje uitgebreid. Toen ook dit eenmaal te klein bleek heeft hij er samen met zijn vader een winkel voor in de plaats gezet. Door deze lokale origine heeft hij altijd een zwak gehad voor zijn geboorteplaats Waalwijk.

Het ontstaan van Mandemakers Groep

Zoals je hierboven al even hebt kunnen lezen is Ben Mandemakers dus met name bekend geworden om de rol die hij heeft gespeeld bij het oprichten van de Mandemakers Groep. Dit bedrijf is ontstaan vanuit de visie van Ben Mandemakers en enorm gegroeid over de afgelopen jaren. Zo is het een bedrijf wat een aantal jaar geleden een omzet van ruim 2 miljard hard gehaald. Bijzonder aan de Groep is dat het een groot aantal winkels onder haar beheer heeft. Zo maken onder andere Woonexpress, Keuken Kampioen, Keuken Concurrent en Sanders Meubelstad deel uit van Mandemakers Groep. Ook heeft het bedrijf een aantal eigen merken op haar naam staan. Veel van deze producten worden onder eigen naam verkocht. Veel van de producten komen weliswaar uit China, maar de producten staan wel weer bekend om de hoge prijs kwaliteit verhouding.

Leuk om te weten is dat onder leiding van Mandemakers Groep een enorm groot bedrijventerrein in Waalwijk is geopend. Dit is een kantoor- en magazijnruimte met een oppervlakte van 58.000 m², iets wat wel laat zien hoe groot het bedrijf eigenlijk is. In 2009 nam Mandemakers Morres Wonen in Hulst over. Daarnaast is de groep ook actief in autoleasing sinds 2013. Deze uitbreiding komt voort uit het idee van Ben dat het altijd groter en uitgebreider kan. Het staat dan ook gelijk symbool voor de visie die hij heeft voor de toekomst. Ben Mandemakers is in ieder geval niet een man die het leuk vindt om vaak stil te zitten.

Vermogen van Ben Mandemakers

Het zal je niet verbazen dat Ben Mandemakers een aanzienlijk vermogen heeft verdiend middels zijn diverse bedrijven. De laatste schatting van Quote is dat hij een vermogen heeft van ruim 1.3 miljard euro. Dit maakt hem gelijk tot een van de rijkste Nederlanders van dit moment. Bijzonder is wel dat Ben Mandemakers niet echt veel kwijt wil over zijn vermogen. Zo staat hij ook niet bekend om het feit dat hij veel geld uitgeeft. Wel is hij meerdere malen met mooie horloges gezien dus hij zal zichzelf vast wel eens verwennen met wat leuks.

Betrokkenheid bij Keuken Kampioen

Mensen die van voetbal houden zijn wel bekend met de Keuken Kampioen competitie. De eerste competitie is over het algemeen de competitie waar de wat kleinere voetbalclubs aan meedoen. De naam is afkomstig van de Mandemakers Groep. Zij zijn namelijk sinds 2018 de hoofdsponsor van deze divisie, vandaar dat ze het de Keuken Kampioen divisie hebben genoemd. Daarnaast is Mandemakers op dit moment betrokken bij RKC Waalwijk als een bekende sponsor. Het is goed mogelijk dat hij in de toekomst toetreedt tot het bestuur, al is hier op dit moment nog niets over bekend. Wel is het stadion omgedoopt tot Mandemakers Stadion door alle steun die hij heeft verleend aan de club.

Vrouw van Ben Mandemakers

Veel mensen zijn ook erg benieuwd naar het liefdesleven van deze bekende zakenman. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het niet zo dat Ben Mandemakers er de ene op de andere vriendin op nahoudt. Op dit moment is hij dan ook super gelukkig met zijn vrouw Jeanette. De twee hebben al een relatie van 8 jaar op het moment van schrijven. Hun bruiloft was overigens een enorm groot feest waar alle bekende Nederlanders over de vloer kwamen. De twee leven een vrij rustig bestaan en komen niet super veel in de media. Ze hebben dan ook vaak laten doorschemeren dat ze toch wel behoefte hebben aan hun privacy.

Alles te weten komen over BN’ers?

We hopen dat je dankzij dit artikel wat meer hebt kunnen leren over het bijzondere leven van Ben Mandemakers. Zoals je wel hebt kunnen zien is het echt een ondernemer in hart en nieren die het leuk vindt om out of the box te denken. Het ongekende succes van zijn bedrijf laat dan ook zien dat Ben een goede blik op de toekomst heeft. Hoewel Ben Mandemakers niet de jongste is, is de kans klein dat hij binnenkort zal stoppen met ondernemer. Ben je benieuwd naar de levens van nog veel meer rijke Nederlanders? Neem dan ook zeker even een kijkje bij de rest van de artikelen die we hier op de site voor jullie geschreven hebben. Zo krijg je een zo volledig mogelijke blik op de levens van de meest vermogende Nederlanders van dit moment.  

Het belang van planten in winkels

Previous article

Wanneer is het nodig je groepenkast uit te breiden?

Next article

You may also like

More in Blog