Blog

Wat is het meest gebruikte boekhoudprogramma bij ondernemers?

0

Als ondernemer ben je verplicht een deugdelijke administratie te voeren. Dat betekent dat je alle inkomsten en uitgaven moet kunnen verantwoorden aan de hand van facturen en bonnetjes. Uitgaande facturen moeten aan bepaalde eisen voldoen, daarnaast moet je een urenregistratie bijhouden en nog veel meer. En deze gegevens heb je nodig bij o.a. je belastingaangifte, maar ook deels bij de BTW-aangifte die je elk kwartaal doet. Een boekhoudprogramma neemt je veel werk uit handen en zorgt dat je altijd alle relevante gegevens bij de hand hebt en minder gemakkelijk iets vergeet. Welk boekhoudprogramma wordt het meest gebruikt door ondernemers?

e-Boekhouden

Al vanaf 2002 biedt e-Boekhouden diensten aan aan Nederlandse ondernemers. Het bedrijf is puur Nederlands, dus dat praat wel zo gemakkelijk als je bijvoorbeeld vragen hebt. Bovendien zijn zij op de hoogte van de regels en wetten in dit land, ook wel zo gemakkelijk als het over jouw geld gaat!

zzpdaily.nl testte e-Boekhouden intensief en legde het naast 10 andere programma’s. e-Boekhouden kwam als winnaar uit de test, het is een compleet pakket dat ook nog eens gemakkelijk in gebruik is. Bovendien is de support ook heel goed te noemen.

Niet gek dus dat veel Nederlandse ondernemers e-Boekhouden kiezen als boekhoudprogramma. In vrijwel ieder top-zoveel lijstje prijkt het programma op de eerste plek. Op Trustpilot geven klanten het pakket maar liefst een 9,4! En in Nederland gebruiken meer dan 50.000 ondernemers dit pakket.

Compleet tegen een lage prijs

Wat e-Boekhouden zo succesvol maakt is, naast de service en het complete pakket, de prijs. De eerste 15 maanden mag je dit pakket als startende ondernemer gratis gebruiken. En daarna wil je waarschijnlijk niet meer weg, dus dat is een win-win situatie voor beide partijen.

Er zijn twee modules, die elkaar aanvullen. Met Boekhouden houd je je financiële administratie bij: van het inscannen van bonnen, tot het inboeken van transacties. Met Factureren kun je offertes én facturen naar je klanten sturen, je voorraad beheren en een urenregistratie bijhouden. De modules samen vormen dus een compleet pakket, dat ook erkend is door de Belastingdienst en het doen van aangiftes heel gemakkelijk maakt.

Voor kleine ondernemers zoals ZZP’ers is er een goedkoop pakket, waarin alle onderdelen zitten, voor een maximum van 240 transacties en/of  120 facturen. Voor grotere ondernemers is dit tegen een meerprijs onbeperkt.

Iedereen hetzelfde pakket

Waar ‘one size fits all‘ voor heel veel zaken niet handig is, vooral omdat je dan vaak betaalt voor dingen die je niet gebruikt, is dat bij boekhouden een ander verhaal. Zo zien we dat kleine ondernemers vaak dezelfde behoeften hebben als grotere, maar wel een lager budget. In plaats van diensten uit het pakket te halen, biedt e-Boekhouden iedereen hetzelfde, maar is het aantal transacties beperkt voor kleinere ondernemers, wat flink in de prijs scheelt.

Nieuw: Paperdork

Nieuw op de markt is Paperdork. En dit programma is een vermelding waard want zou maar zo eens enorm kunnen gaan groeien. Het biedt namelijk een pakket mét een vaste boekhouder die jouw administratie controleert en je belastingaangiftes verzorgt, maar zonder de hoge kosten van een boekhouder.

De voor- en nadelen van flexibele werktijden

Previous article

Wat zijn favoriete webshop platformen onder kleine ondernemers?

Next article

You may also like

More in Blog