Huis & Kantoor

Windvaste screens: hoe windvast zijn ze?

0

Felle warme zon en harde wind wisselen zich in ons land gemakkelijk af. Liefhebbers van klassieke zonwering kiezen in het eerste geval mogelijk voor markiezen om de zon te weren, anderen gaan voor de moderne variant: screens. Maar waar ben je goed mee af als die wind van zich laat horen en het even flink tekeer gaat?

Nederland kent een klimaat waarbij je alle mogelijke weersomstandigheden kunt verwachten. Het is nog net niet Schotland, waar je om de paar minuten ander weer kunt ervaren, maar het ligt er niet ver vanaf. Bovendien wordt ons klimaat steeds extremer. Hevige regenval wisselt af met tropische temperaturen. Windstille avonden worden met gemak verruilt voor een heuse storm.

We kunnen maar beter ons huis op die weersomstandigheden voorbereiden

Het is niet alleen belangrijk dat we ons daarop kleden, maar ook ons huis daarop inrichten. Dat betekent dat we die tropische warmte uit onze woning willen weren, met bijvoorbeeld markiezen of screens buiten. Het is wel belangrijk dat een harde storm daar dan weer geen vat op krijgt. Want dat zou zonde zijn. Daar komen we zo nog op.

Markiezen bieden een elegante uitstraling

Om die zon te weren zijn er verschillende mogelijkheden, passend bij onze woning. Wie een klassieke woning heeft, kiest mogelijk voor markiezen. Maar het staat even charmant bij een modern huis of een stadse villa. Het is in alle gevallen een stijlvolle manier om de zon van buitenaf te weren. Markiezen zijn er in alle mogelijke kleuren, bijvoorbeeld passend bij de kleuren van het huis, de stenen, de kozijnen. Markiezen zijn beschikbaar met handbediening of elektrisch in- of uit te trekken. Ook qua materiaal zijn er verschillen. Echt klassiek zijn de houten markiezen, maar ze zijn er ook in aluminium. In alle gevallen blijven ze die elegante uitstraling hebben, voor welk model (standaard, pet- en klapmodel) ook maar gekozen wordt.

Zip screens trotseren gemakkelijk windkracht 8

Als na de zon, de regen komt en zelfs die harde wind, dan klappen we de markiezen in. Die doen dan geen dienst meer. Screens daarentegen, die eveneens de zon weren en ook het zicht van buiten naar binnen, maar van binnen naar buiten een transparante look bieden, kunnen een stootje hebben als om een flinke storm gaat. De standaard screen kan er al flink tegen, de zip screen des te meer. Die is ervoor gemaakt om bij harde tot zeer harde wind geen krimp te geven. Ze zitten muurvast en blijven strakgespannen. Deze zip screens worden in de zijgeleiding geritst waardoor ze niets kan overkomen en in de vorm blijven tot maar liefst windkracht 8. Veel wind? Dan laat je ze gewoon naar wens naar beneden. Geen vuiltje aan de lucht. Behalve dat het even flink stormt.

Bedrijf verkopen? Dit moet je weten

Previous article

Aan de hand van een websitebouwer ziet jouw website er geweldig uit

Next article

You may also like