Handig

4 toffe ideeën om een vergeten verjaardag goed te maken!

0

Oh nee, plotseling zie je op de kalender dat het vandaag de verjaardag van één van je vrienden, familie of kennissen is. Waar je normaal altijd een kaart stuurt of zelfs even op visite gaat om een cadeautje langs te brengen, is het je dit jaar helemaal ontgaan. Het is tevens te laat om hier nog wat aan te doen. Vandaag heb je al andere verplichtingen en een kaart is nooit meer op tijd bezorgd. Wat nu? Hoe maak je deze misser goed? Geen zorgen! Hieronder volgen vier toffe ideeën om een vergeten verjaardag (meer dan) goed te maken.

1.      Laat een cadeau bezorgen

Kom je er op de verjaardag zelf achter dat je het compleet vergeten bent? Dan is het een stuk eenvoudiger om nog even snel iets te regelen. Laat bijvoorbeeld een cadeau door de brievenbus bezorgen. Er zijn tegenwoordig heel wat brievenbuscadeautjes verkrijgbaar. Zelfs bosjes bloemen die door de brievenbus passen. Deze kunnen meestal binnen één dag geleverd worden. Dat betekent dat je maar één dag te laat bent en stiekem misschien zelfs de schuld van de latere levering bij de winkel kan leggen.

2.      Een fantastisch dagje uit

Ben je de verjaardag van je zus of broer vergeten? Je moeder of vader? Of misschien zelfs wel die van je partner of kind? Dan voelt dit natuurlijk extra rot. De persoon in kwestie kan misschien zelfs het gevoel krijgen dat hij of zij minder voor je betekent. Dat is natuurlijk helemaal niet het geval. Door drukte kunnen we allemaal wel iets vergeten. Het is wel aan jou de taak om dit goed te maken. Neem hem of haar bijvoorbeeld mee voor een fantastisch dagje uit. Iets wat helemaal past bij zijn of haar persoonlijke wensen. Denk aan een bezoekje aan de dierentuin, pretpark of gewoon samen uit eten en daarna een bioscoopje pakken. Quality time is misschien wel het fijnste wat je jouw dierbare kunt geven.

3.      Maak zelf een verjaardagstaart

Zelfgemaakte dingen worden altijd even goed ontvangen. Dit laat zien dat je er echt werk van hebt gemaakt en dat je echt de tijd hebt genomen om iets moois voor deze persoon te maken. Het toont je liefde. Ondanks de vergeten dag. Maak daarom zelf eens een verjaardagstaart of laat je creativiteit de vrije loop en maak een eigen plakboek. Er is genoeg te verzinnen om zelf iets heel moois en persoonlijks voor jouw dierbare te maken. Dit maakt vast al een heleboel goed.

4.      Schrijf zelf een verjaardagskaart

De waarde van het geschreven woord wordt nog al te vaak onderschat. De boodschap komt echter veel beter aan wanneer je echt de tijd neemt om met de hand te schrijven. Dit gebeurt immers nauwelijks meer tegenwoordig. Als jij met de hand een lieve boodschap opschrijft, zal dit direct de aandacht trekken. Kies eventueel voor een kaartje waaruit blijkt dat je de verjaardag vergeten bent, maar je gelukwensen daarom zeker niet minder oprecht zijn. Er zijn tegenwoordig tal van kaartjes met al een ‘sorry, verjaardag vergeten!’ op de voorkant. Doe hier je voordeel mee.

Hoe zorg je voor minder chaos op je thuiswerkplek?

Previous article

Zo kom je actief een vergadering door 

Next article

You may also like

More in Handig