Blog

Bril na een tijdje zat? Deze alternatieven zijn misschien iets voor jou 

0

Brildragers zullen wel herkennen dat dragen van een bril echt niet altijd voordelen met zich meebrengt. Zo moet je hem altijd met je meedragen en draag je letterlijk altijd iets op je gezicht, wat soms voor ongemakkelijke situaties zorgt. Buk je bijvoorbeeld zomaar voorover, dan kan hij zomaar van je gezicht glijden en op de grond vallen. Zit je bril echter te strak, dan kan dat flinke hoofdpijn opleveren. Goed – een bril heeft een hoop voordelen, maar niet altijd nadelen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook een hoop alternatieven. Dit zijn de beste alternatieven van 2021.

Lenzen

Een voor de hand liggend alternatief zijn vanzelfsprekend lenzen. Deze contactlenzen kun je op maat laten maken en kun je vervolgens hergebruiken, maar je kunt ook kiezen voor wegwerplenzen. Het grote voordeel hiervan is dat de zijkant van je zicht niet wordt belemmerd door het montuur van een bril. Daarnaast is het een voordeel dat contactlenen niet beslaan, en hierdoor kunnen koks en atleten het ook gebruiken. Online kun je gemakkelijk comfortabele lenzen bestellen.

woman wearing eyeglasses with black frame

Laserbehandeling

Wist je dat de helft van de wereldbevolking een oogafwijking heeft? In de meeste gevallen kun je kiezen voor hele laagdrempelige oplossingen hiervoor, maar soms heb je meer medische oplossingen nodig. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een laserbehandeling. Hoewel dit slechts een kleine ingreep is, heeft het groot effect. Hierbij wordt een dun lapje van het hoornvlies gesneden, waarbij de afwijking weer wordt weggetrokken.

Nachtlenzen

Heb je overdag geen zin om lenzen te dragen, dan zou je ook kunnen kiezen voor nachtlenzen. Dit type lens draag je alleen ’s nachts en hoef je overdag dus niet in. Hierbij wordt tijdelijk de vorm van je hoornvlies veranderd. Overdag nemen je ogen dan de ideale vorm aan om scherp en duidelijk te kunnen zien. Deze nachtelijke vormverandering kan ongeveer twee dagen aanhouden. Let echter wel: nachtlenen zijn niet voor iedereen geschikt, alleen voor mensen met een bijziendheid waarvan de sterkte niet hoger is dan -4,50 dioptrie.

Multifocale implantlens

Een nieuwe techniek om met name ouderdomsverziendheid te kunnen verhelpen is door te kiezen voor een multifocale implantlens. In deze lens heb je zowel een lees- als een vertegedeelte, waardoor hij uitermate geschikt is voor meerdere doeleinden.

De laatste trends implementeren in je tuin? Het is makkelijk dan je denkt

Previous article

Invloed van recessie op de detailhandel

Next article

You may also like

More in Blog