Blog

Hoe zorg je voor minder chaos op je thuiswerkplek?

0

We kennen het allemaal wel: na het halen van die stressvolle deadline ligt je bureau bezaaid met verschillende paperassen. Stapels papieren, pennen die overal en nergens te vinden zijn, een lege koffiekop op tafel – het schoon en leeg houden van je bureau heeft nou eenmaal geen prioriteit als je stress hebt op je werk. Toch wordt niet voor niets op veel kantoren een clean desk policy gehanteerd. Een lege en georganiseerde werkplek brengt namelijk ook in je hoofd een stuk meer rust. Hoe voorkom je nou dat je werkplek verandert in een totale chaos? Wij geven tips: van bepaald kleurgebruik tot vouwdozen (op maat).

Genoeg opbergruimte

Je werkplek kan gemakkelijk veranderen in een totale chaos wanneer er niet genoeg ruimte is om op te ruimen. Het scheelt al een hoop als je genoeg mogelijkheden hebt om al je verschillende documenten en papieren op te kunnen bergen, bijvoorbeeld in dozen op maat. Doordat je deze dozen op maat kunt laten maken, weet je zeker dat er opbergruimte is voor alles wat je liever niet in het zicht hebt.

Clean desk policy

Veel werkgevers hanteren een clean desk policy, maar dit zou je natuurlijk ook voor jezelf kennen instellen. Door jezelf aan te wennen dat je elke dag na een werkdag je hele bureau leeghaalt, opruimt en schoonmaakt, kun je elke ochtend daaropvolgend starten op een lege en schone werkplek. Mensen zeggen niet voor niets dat een goed begin het halve werk is!

Planten

Het gebruik van planten op werkplekken wordt vaak aangeraden. Naast dat planten esthetisch gezien rust bieden – het botanische uiterlijk doet immers gelijk denken aan de natuur, en we weten allemaal hoe rustgevend het kan zijn om in een bos te wandelen – zorgen planten ook op meer zuurstof op je werkplek. En juist dat kan vervolgens weer zorgen voor meer productiviteit. Alleen voordelen, dus. De enige uitdaging is dat je de planten wel moet verzorgen en regelmatig water dient te geven. Ben je daar geen ster in, stel dat reminders in op je telefoon.

De juiste kleuren 

Wist je dat verschillende kleuren ook effect kunnen hebben op je productiviteit en rust? Zo zorgt blauw bijvoorbeeld voor meer rust en productiviteit, terwijl roze juist onrustig of afleidend kan werken.

4 tips om je auto veilig te parkeren

Previous article

4 toffe ideeën om een vergeten verjaardag goed te maken!

Next article

You may also like

More in Blog