BlogProducten

5 Meest verkochte make-up merken van 2019

0

Zo’n 75% van de vrouwen draagt wel eens make-up en 80% daarvan draagt het dagelijks. Oftewel, meer dan de helft van de vrouwen draagt dagelijks make-up. Dit kan gaan om lippenstift of mascara, of om een hele maquillage. Aan al die make-up wordt makkelijk honderden tot duizenden euro’s per jaar uitgegeven, het is dus niet gek dat make-up merken volop reclame maken om daar een graantje van mee te pikken. Maar welke 5 merken werden afgelopen jaar nou het meest verkocht?

Rimmel London

Hoewel Rimmel al heel wat jaren meegaat, het is opgericht in 1834, is het nog steeds een vernieuwend en vooruitstrevend merk. Dankzij samenwerkingen met onder andere Kate Moss en Cara Delevingne brengen steeds make-up lijnen uit die helemaal on trend zijn. Ben je op zoek naar een betaalbare en hippe kleur, dan vind je dat bij Rimmel. Maar ook voor basics ben je hier aan het goede adres, zij maken nog steeds de betere mascara’s. Daarnaast spelen ze in op wat er speelt in de wereld, zoals foundations en primers met het effect van een Instagramfilter.

MAC Cosmetics

Dit merk is bedacht voor make-up artists, de experts dus. Omdat vrouwen datgene wat ze op de catwalks voorbij zagen komen ook wilden, kwam het merk uiteindelijk ook op de markt. Doordat MAC nog steeds zo verweven is met de mode-industrie heeft het altijd de nieuwste trends in het assortiment, qua kleuren, texturen en technieken. MAC koop je onder andere bij Douglas en behoort tot de exclusievere merken.

L’Oréal Paris

Het heeft even geduurd voordat L’Oréal als make-up merk wordt gezien, het is namelijk vooral bekend van de verzorgingsproducten voor gezicht, lichaam en haar. Toch ligt het merk ook al jaren in de schappen van de drogisten met make-up. Dankzij nieuwe, soms innovatieve, producten heeft het merk aan populariteit gewonnen. Het fijne is dat je L’Oréal make-up vrijwel overal kunt krijgen, ook gewoon bij de Kruidvat bijvoorbeeld. Dankzij de luxe uitstraling voelt het als hele dure make-up, terwijl het verrassend betaalbaar is.

Max Factor

Max Factor is niet het meest spannende merk maar heeft vooral veel goede basisproducten die iedereen, op elke leeftijd, mooier maken. Waar Max Factor wél heel goed in is, is in het op de markt brengen van innovatieve producten. Zo waren zij de eerste met écht langhoudende lippenstift, Lipfinity, die nog steeds als warme broodjes over de toonbank gaan. Ook wordt Max Factor veel gebruikt door maku-up artists over de hele wereld, omdat het kwalitatief goede make-up is. Daarnaast is het verrassend betaalbaar, een gouden combinatie!

Maybelline

Als je merk met een M begint, lijkt dat een recept voor succes, als je naar dit rijtje kijkt. Ook Maybelline mag namelijk niet in de top 5 ontbreken. Het merk gaat al heel wat jaren mee, en naar verluid gaat er elke 2 seconde ergens ter wereld een Great Lash Mascara over de toonbank. Daarmee is het de bestverkochte mascara ooit. Naast deze fijne en betaalbare mascara maakt Maybelline simpelweg mooie, betaalbare en goede make-up, en dat al ruim 100 jaar.

 

Duurzaamheidsproof – Deze 5 producten gaan het langste mee

Previous article

Beste Parkeer Apps voor 2024

Next article

You may also like

More in Blog