BlogParkerenProducten

Beste Parkeer Apps voor 2020

0

Je kent het vast wel: heb je je auto net geparkeerd, moet je vervolgens op zoek naar een parkeerautomaat die misschien -als je pech hebt- wel honderden meters verderop staat. Super irritant, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat je op die meter van tevoren een tijd moet instellen die je tussentijds niet kunt veranderen. Gelukkig is daar iets heel slims voor bedacht: parkeer apps. Apps die als het ware online een verbinding maken met het systeem, waardoor bij een controle van jouw kenteken, deze gescand kan worden als ‘geoorloofd parkeren’. Er bestaan veel verschillende parkeer apps, elk met hun eigen voor- en nadelen. Maar hoe kies je de juiste?

Gelukkig is er de Consumentenbond, die consumenten op veel verschillende gebieden in bescherming probeert te nemen. Zo hebben ze ook verschillende parkeer apps getest, om vervolgens met consumenten te delen welke app het meest gebruiksvriendelijk is en welke het betrouwbaarst. Uit dit onderzoek is een lijst gekomen met de beste parkeer apps voor het komende jaar. Benieuwd? In dit artikel bespreken wij elke parkeer app, en de voor- en nadelen hiervan.

ANWB.nl

De ANWB is een betrouwbaar Nederlands merk die reizigers op veel verschillende manieren helpt. Denk aan wegenwacht, rijscholen en verkoop van verschillende reisproducten. ANWB heeft ook een app, ANWB Onderweg, die werkt met het Yellowbrick systeem. Dit kan een voordelige keuze zijn voor ANWB leden, want deze gebruiken zo met voordeel de Yellowbrick app.

Parkmobile

Parkmobile is eerder negatief in het nieuws geweest, onder andere bij Radar. Gebruikers vergaten soms hun actieve parkeeractie te annuleren, waardoor deze uren, soms zelfs dagenlang kon doorlopen, met een torenhoge parkeerrekening als gevolg. Terwijl er dus niet daadwerkelijk geparkeerd is. Volgens Parkmobile kunnen gebruikers alleen hun geld terugkrijgen wanneer ze bewijs hebben dat ze niet meer aan het parkeren waren op dat tijdstip, en zelfs dan is het moeilijk je geld terug te krijgen. Desondanks is het wel een vrij gemakkelijke app en raad de consumentenbond hem aan. Lukt het annuleren van je parkeeractie niet door bijvoorbeeld een storing in de app, dan kun je het nummer 020 799 00 00 bellen. Privacy-nadeel: het bedrijf geeft zelf toe dat jouw gegevens voor commerciële doeleinden gebruikt worden.

Flitsmeister

Flismeister is al jaren een populaire naam onder autobestuurders en het verbaast ons dan ook niets dat ook zij een parkeer app gelanceerd hebben. Deze kun je niet alleen gebruiken als navigatie-app en flitspalenwaarschuwer, sinds april van het afgelopen jaar dient hij ook perfect als parkeer app. Je betaalt hier 0,25 cent per parkeeractie, wat relatief goedkoop is. Daarnaast krijg je een berichtje wanneer je parkeeractie dreigt te verlopen, zodat de kans op het vergeten van het afbreken van de parkeeractie wordt geminimaliseerd. Nadeel: er is helaas nog geen mogelijkheid om te betalen met iDeal.

EasyPark

EasyPark doet met zijn naam vermoeden dat parkeren, waar dan ook, een fluitje van een cent wordt. En dat maken ze goed waar, want met deze parkeer app kun je in wel 13 verschillende landen parkeren! Plus, met Easypark kun je van tevoren een parkeerplek opzoeken en deze reserveren. Dat klinkt wel heel goed, toch? Als je een elektrische auto hebt kun je zelfs het opladen van de accu vanaf deze app bedienen. Ook hier heb je te maken met het nadeel dat je niet kunt betalen met iDeal.

On the GO!

Als je geen Paypal of een creditcard hebt, niet getreurd: bij parkeer app On the GO! Kun je wél met iDeal betalen. Je betaalt 0,22 cent per parkeeractie, een zacht prijsje. Een ander voordeel van deze app is dat je hiermee ook je benzine kunt afrekenen. Handig! Een nadeel is wel dat je enkel vooraf kunt betalen. Je betaalt bijvoorbeeld 5 euro voor een uur parkeren. Breek je de parkeeractie eerder af -bijvoorbeeld na een halfuur- dan krijg je 2,50 euro teruggestort. Ook hier kunnen jouw gegevens voor commerciële marketingdoeleinden gebruikt worden, helaas.

Parksen

Parksen is één van de goedkoopste parkeer apps op de markt. De tarieven variëren, maar beginnen al bij 0,20 euro per parkeeractie. Parksen biedt vier verschillende abonnementen, afhankelijk van hoe vaak je de app denkt te gebruiken, hoe je zou willen betalen (met een prepaid tegoed of met een automatische incasso achteraf?) en de app doet goed z’n werk.

5 Meest verkochte make-up merken van 2019

Previous article

Wat is Pinpas Fraude? Wat kun je ertegen doen? Veelgestelde vragen

Next article

You may also like

More in Blog