Blog

5 tips om het meeste uit een kleine woonkamer te halen

0

Natuurlijk dromen we allemaal van een groot huis met een ruime woonkamer. Maar vaak beginnen we een stukje kleiner en moeten we het doen met fors minder vierkante meters. Heb jij nou niet zo’n grote woonkamer maar wil je hier wel alles uithalen? Met deze 5 tips benut je elke vierkante meter van jouw kleine woonkamer.

Grote gebaren

Het klinkt tegenstrijdig, maar juist in een kleinere ruimte werkt het goed om met grotere meubels te werken. We zijn geneigd om in een kleine woonkamer een kleine bank, een stoel etc neer te zetten, maar daardoor lijkt de ruimte juist nog kleiner. Bovendien proppen we er dan steeds meer meubels bij (want er is nog ruimte over) waardoor het nóg kleiner gaat lijken. Kies dus voor een grote bank (en laat eventueel die stoel achterwege) en nog enkele andere grotere items en zie wat het doet met de ruimte. Inspiratie nodig? Bij de Löwik Woonwinkel hebben ze een ruime keuze aan meubelen, in elke maat en elke smaak.

Hang het op

Weinig vloeroppervlakte? Ga de hoogte in! Hang je tv op, dat scheelt weer een tv-kast die ruimte inneemt. Ook planten kun je ophangen, dan heb je wel groen in huis zonder dat het ruimte kost. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor lampen. Door dit soort kleinere items op te hangen, creëer je ook meteen rust én omdat je eronderdoor kunt kijken, lijkt de ruimte optisch ook nog eens groter. Ook wandkastjes, waarin je je mooiste accessoires zet, hebben hetzelfde effect.

Eethoek of niet?

In een kleine woonkamer wordt de eethoek nog wel eens weggelaten. En hoe gezellig het bordje op de bank ook is, een eethoek mag eigenlijk niet ontbreken. Gelukkig zijn er voortaan eettafels in alle soorten en vooral maten. Kies voor slanke stoelen zonder armleuning, dan nemen ze minder ruimte in beslag en passen ze gemakkelijk onder de tafel wanneer je ze niet gebruikt. Eetbanken kun je tegen de muur zetten en zijn daarmee ontzettend ruimtebesparend. Bovendien is het nog hip ook, zo’n eetkamerbank!

Lichte kleuren

Lichte kleuren maken een ruimte optisch groter. Dus hoewel het ontzettend hip en mooi is om een donkere muur in de kamer te hebben, werkt dat in een kleinere ruimte niet zo goed. Ook donkere meubels doen de ruimte kleiner voelen. Dus grote meubels zijn een must, maar dan wel in lichte kleuren. En wanneer je eronderdoor kunt kijken, geeft dat ook extra lucht. Wil je wel kleur? In een lichte basis vallen gekleurde accessoires extra op! Of kies die eetkamerbank in een opvallende kleur. Zo wordt het zeker niet saai.

Opruimen

Hoe voller een woonkamer staat, of dat nu met allemaal kleinere meubels is, of met accessoires of gewoon omdat het rommelig is: hierdoor lijkt de ruimte kleiner. Dus zorg ervoor dat je woonkamer opgeruimd is en niet elke centimeter bezet is. Kies alleen de mooiste accessoires in plaats van ze allemaal tentoon te willen stellen, werk kabels weg en berg na een dag thuiswerken je werkspullen op. Dat zorgt niet alleen voor meer lucht in de woonkamer, daardoor schakel je zelf ook gemakkelijker af van je werk!

 

Wat betekent default in het bedrijfsleven?

Previous article

Tijd voor een beetje ontspanning? Met deze 3 tips lukt dat zeker!

Next article

You may also like

More in Blog