Blog

Kerstmenu 2023: wat eten we dit jaar met de feestdagen? 

0

De feestdagen komen er langzaam weer aan en dat betekent dat we natuurlijk ons weer gaan bezighouden met het menu. Want elk jaar is het weer de grote vraag: wat eten we tijdens de feestdagen. Lekker eten en de feestdagen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Reden genoeg om jou even te verblijden met wat inspiratie voor de kerstdagen!

De kerstboom staat aan, iedereen is mooi aangekleed, de wijnglazen zijn gevuld en iedereen is in een opperste gezellige stemming. Dat zijn de feestdagen in een notendop natuurlijk! Toch kan het elk jaar weer lastig zijn om iets te bedenken. Daarom hebben wij 3 bijzondere menu’s voor je uitgekozen.

Barbecue in de tuin 

Vlees kerst, die twee horen bij elkaar. Vaak zitten we met de feestdagen binnen. En dat terwijl erbuiten ook zo ongelooflijk veel is te beleven. Door lekker de barbecue aan te zetten buiten, trek je een groot deel van het bezoek ook naar buiten. Uiteraard kun je de heerlijkste recepten klaarmaken op de barbecue. Denk bijvoorbeeld aan fazant of ander wild op de barbecue. Of maak een cowboy wildstoof met peer en jeneverbes. Wat ook een hele andere dimensie aan het koken geeft dan wanneer je in de zomer staat de barbecueën. Kleed het geheel mooi aan door kerstverlichting buiten op de hangen. Ze een vuurkorf aan voor de warmte en leg kleedjes neer voor extra gezelligheid.

Vega gourmetten 

We eten met elkaar steeds meer vega en dat zie je ook tijdens de feestdagen gebeuren. Het assortiment met vegetarische opties is de afgelopen jaren steeds meer uitgebreid waardoor je vlees echt niet langer hoeft te missen op tafel. Vega gourmet bestaat bijvoorbeeld uit groenteschijven, hamburgertjes zonder vlees of reepjes of balletjes. Je kan natuurlijk ook altijd nog kiezen voor een omelet erbij of een pannenkoek. Zo maak je van jouw kerst er een gezellige kerst van, ook voor de dieren! Wil je helemaal het grootst aanpakken, dan kun je ook volledig vegan gaan. Een vegan gourmet schotel bestaat dan enkel uit groenten, peulvruchten en fruit en noten. Klinkt misschien saai. Maar wist je dat je van biet een carpaccio kan maken? Je proeft haast het verschil niet!

Klassiek menu met een twist 

Wil jij nou een heel klassiek menu hebben? Denk aan een aperitief vooraf, een voorgerecht met vis en een hoofdgerecht met vlees, aardappelen en compote? Dan is dat ook heel leuk om met elkaar te maken. Zo staat niet één iemand in de keuken heel de dag. Maar zorgen jullie, bijvoorbeeld per koppel, voor het menu. Je kan dit menu ook vegetarisch maken of aanpassen aan jullie eigen behoeftes natuurlijk. Ook kun je dan het menu nog afsluiten met bijvoorbeeld een uitgebreid dessert. En heb je nog meer gangen nodig, dan kun je ook nog een soepje met een broodje serveren en een kaasplankje achteraf. We raden je dan wel aan om de porties van de gerechten wat kleiner te maken. Je wil tenslotte niet dat iedereen na 3 gangen al helemaal vol zit. 

Geld schenken aan een kind boven de 40: zo werkt dat

Previous article

Waar moet ik opletten bij het kopen van een trampoline?

Next article

You may also like

More in Blog