Geld

Cryptocurrencies als betaalmiddel: is het realistisch?

0

Overal zie je het vandaag de dag voorbij komen. Denk aan de cryptocurrenciemarkt en alles wat daarbij hoort. Zo zie je investeerders voorbijkomen die door de cryptomarkt nu mooie landhuizen hebben met alles erop en eraan. Maar wordt het ooit een echt betaalmiddel? Wij zochten het voor je uit.

Wanneer je het aan de bestaande en gerenommeerde banken vraagt krijg je een éénduidig antwoord als het gaat om de cryptomarkt: ‘Het zal nooit een realistisch betaalmiddel worden’. Maar waarom zeggen ze dit en hebben ze gelijk? Wij denken dat de banken zelf willen doen geloven dat de cryptocurrencies niet op zichzelf kunnen bestaan. Dit omdat dit natuurlijk slecht is voor de huidige banken en valuta’s als de Euro’s die wij gebruiken. Zullen we dan in de toekomst allemaal betalen met een Bitcoin of andere crypto?

Betalen in de toekomst

Wij denken vaak na over de toekomst en hebben het daarbij natuurlijk over duurzaamheid en het behoud van deze aarde. Maar ook hoe wij in de toekomst gaan betalen staat hoog boven aan de agenda bij velen. Zit jij erover na te denken om Bitcoin kopen, dan is het een goede tijd om daar mee te beginnen. Want de koers wordt steeds stabieler. Daardoor is de kans groot dat het over een aantal jaar de onlinemarkt gaat bepalen en jij veel artikelen gewoon kan aanschaffen doormiddel van jouw cryptocurrencies.

Op dit moment zijn de kosten voor zo’n online munt nog niet zo hoog en daarmee is het een slim moment om in te stappen. Want wanneer de cryptocurrencies duurder worden is het natuurlijk minder aantrekkelijk om iets te gaan kopen met crypto dan met een vaste munt als de Euro.

De koers van cryptocurrencies

De grootste vraag die wordt gesteld als het gaat over de toekomst van online cryptocurrencies is of de koersen wel stabiel genoeg zijn. Want wanneer de koersen constant veranderen dan zal het heel gek zijn om Bitcoin als betaalmiddel te gebruiken. Dit omdat hij de dag erna misschien wel weer veel meer waard zou kunnen zijn. Maar je ziet ook dat de waarde van de crypto ieder jaar opnieuw aan het stijgen is. Zo steeg de Bitcoin Koersaan het begin van dit jaar weer enorm en was dat een reden voor veel beleggers om in te stappen.

De koers blijft nog steeds onstabiel en daarmee is het nog geen munt zoals een euro of de dollar. Maar tijden veranderen en we zien dat hoe meer geloof er komt in deze markt als officieel betaalmiddel hoe stabieler de munt wordt. Zo biedt El Salvador als eerste land van de wereld de mogelijkheid om te betalen met bitcoins.

Niet als betaalmiddel maar om te investeren

Ver uit de meeste mensen gebruiken de Bitcoin helemaal niet om iets mee te kunnen betalen maar gebruiken het gewoon als munt om mee te handelen. Dit heeft vooral te maken met de koers die dagelijks flink veranderd. Hierdoor kan je er hoge winsten mee pakken, maar doordat het een grote gok blijft is dit niet voor iedereen weggelegd. Wij adviseren om te investeren in de cryptocurrencies voor de lange termijn en niet voor de korte. Want misschien betalen we er over een paar jaar allemaal wel mee.

In simpele stappen het binnenklimaat verbeteren

Previous article

Bedrukte t-shirts: dit zijn de meest voorkomende fouten

Next article

You may also like

More in Geld