Parkeren

Dagje Groningen: dit moet je absoluut doen

0

Al heel lang is de slogan van Groningen: er gaat niets boven Groningen, en dat is ook zeker waar. Een dagje uit naar deze stad in het hoge noorden heeft alles wat je nodig hebt. Van cultuur tot amusement en van gezelligheid tot in de laatste uurtjes tot aan heerlijke restaurantjes. In deze blog vertellen we jou wat je absoluut moet doen als je een dagje naar Groningen gaat. Lees je mee?

Laten we bij het begin beginnen, want als je niet uit Groningen komt dan betekent het dat je wel op een bepaalde manier die kant op moet komen. Het centraal station is gemakkelijk te bereiken per voet, maar je kan er ook voor kiezen om je auto te parkeren in het centrum. Dan ben je direct waar je wilt zijn! Weten waar je moet zijn? Zoek dan even naar parkeren Groningen.

Als we eenmaal de stad hebben bereikt is natuurlijk de vraag: waar gaan we heen?

1. Martinitoren

In het Gronings wordt deze toren ook wel de d’Olle Grieze genoemd. Oftewel: de oude grijze. En gek is dat niet want deze toren stamt uit 1469. Je kan de kerktoren beklimmen waardoor je direct een mooi uitzicht over de stad hebt. Je zal zien dat je direct in hartje Groningen begint. Verder kan je ook de kerk bezoeken.

2. Groninger Museum

Als je met de trein komt dan heb je dit museum al gezien. Tegenover het station staat namelijk het Groninger Museum. Een plek waar je elke keer weer andere tentoonstellingen kunt zien. Net zoals het gebouw zijn ook de tentoonstellingen vaak erg bijzonder.

3. Het Forum

Dit multifunctionele gebouw is een geweldige plek met veel dynamiek en dat komt omdat er bijvoorbeeld een bioscoop in zit maar ook een bibliotheek. Je vindt hier ook het stripmuseum en er zit een lekker restaurant in. Op het dakterras van het pand heb je weer een prachtig uitzicht op de stad!

Bekijk hier de website van het Forum. 

4. Het Noorderplantsoen

Dit is hét park van Groningen. Een plek waar je in de zomer heerlijk kunt vertoeven maar het hele jaar door een lekkere wandeling doorheen kan maken. Het is dan ook een zeer geliefde plek. Kom je aan het einde van de zomer? Dan kan je genieten van Noorderzon. Een plek met kunst, cultuur, muziek en heel veel gezelligheid.

5. Tijd voor een activiteit

Wil je naast wandelen en beklimmen ook nog meer activiteiten ondernemen tijdens je bezoekje in Groningen? Dan kan je ook ervoor kiezen om een sup te pakken. Dan sta je op een brede surfplank op de grachten en kun je heerlijk al suppend de stad vanaf het water verkennen. Je kan ook kiezen voor een bootje of een kano. Perfecte manier om de stad te ontdekken.

6. Winkelen

Als je naar Groningen komt om te shoppen dan kun je ook hier je hart ophalen. Wandel naar de Folkingestraat voor een uniek en historisch stukje Groningen met allemaal lokale ondernemers. Of wandel naar de Oosterstraat weg voor een winkelstraat met alle bekende winkels.

Bureaus en overige kantoormeubelen

Previous article

4 praktische tips voor het openen van een zakelijke rekening

Next article

You may also like

More in Parkeren