Parkeren

4 tips om je auto veilig te parkeren

0

Parkeerplaatsen zijn een van de meest onderschatte veiligheidsrisico’s voor zowel voetgangers als voertuigen. Wanneer voertuigen ruimte moeten delen met mensen die te voet zijn, zijn speciale voorzorgsmaatregelen nodig. Door hier gebruik van te maken, zorg je ervoor dat het niet nodig gaat zijn om een schadeclaim in te dienen bij je autoverzekeraar. Met behulp van autoverzekering vergelijken kun je hier trouwens voor kiezen! Hier zijn bovendien een paar goede tips om veilig te blijven op elke parkeerplaats zodat je je autopolis sowieso niet hoeft te gebruiken omdat je geen schade hebt veroorzaakt bij het parkeren van je vierwieler! 

Kies je plek verstandig

Parkeer in goed verlichte gebieden en vermijd parkeren tussen hoge vrachtwagens, SUV’s of bestelwagens, waar het moeilijk kan zijn om veilig achteruit te rijden en waar overvallers zich kunnen verstoppen. Houd je aandacht bij je omgeving, niet uitsluitend bij het vinden van een plek – let dus op andere automobilisten en voetgangers. 

Wees je bewust van je omgeving

Let op bij het lopen van en naar je geparkeerde auto:

 • Leg je sleutels klaar.
 • Kijk rond en in je voertuig voordat je naar binnen gaat en wees voorzichtig als iemand in de buurt er verdacht uitziet. 
 • Als je eenmaal in de auto zit, blijf dan niet hangen. Doe je deuren op slot en rijd weg.

Let er niet alleen op voor verdachte mensen, maar houd er ook rekening mee dat er veel ongelukken gebeuren op parkeerplaatsen en in parkeergarages. Maak zoveel mogelijk gebruik van looppaden en oversteekplaatsen. Als je op de rijstroken moet lopen, let dan op signalen dat een voertuig klaar is om uit te rijden, zoals achteruitrijlichten en uitlaatgassen.

Beveilig je voertuig

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend. Maar verrassend genoeg wordt 40 tot 50 procent van de voertuigdiefstallen veroorzaakt door zaken als bestuurders die de portieren van het voertuig ontgrendeld laten en de sleutels in het contact of op de stoelen laten zitten. Houd je voertuig veilig met deze voorzorgsmaatregelen:

 • Zorg ervoor dat alle deuren op slot zijn en de ramen volledig zijn opgerold.
 • Leg waardevolle spullen in de kofferbak of uit het zicht.
 • Verberg alle items die persoonlijke informatie weergeven, inclusief werk, schoolitems of papieren.
 • Neem altijd je sleutel mee.
 • Verlaat het gebied nooit terwijl je voertuig rijdt. 

Gebruik je mobiele app

Sommige gloednieuwe auto’s komen met een app die je kunt downloaden op je smartphone. Deze mobiele app van je voertuig kan het parkeren op een aantal manieren vergemakkelijken:

 • Hulp nodig bij het vinden van een parkeerplaats? Gebruik de mobiele app van je voertuig om naadloos toegang te krijgen tot parkeerlocaties.
 • Bezorgd over het verlopen van je meter? Je kunt je myChevrolet, myBuick, myGMC of myCadillac mobiele app gebruiken om je parkeerlocatie te noteren en een timer instellen om je te waarschuwen wanneer je meter verloopt.
 • Heb je dat zeurende gevoel dat je je auto niet op slot hebt gedaan? Gebruik de mobiele app van je voertuig om je deuren op afstand te vergrendelen of om je voertuig te helpen ontgrendelen wanneer je je sleutels binnenin bent vergeten.

Wat kun je doen als je je verveelt?

Previous article

Hoe zorg je voor minder chaos op je thuiswerkplek?

Next article

You may also like

More in Parkeren