Parkeren

Een laadpaal vastzetten met een ankerplaat

0

Je bent milieubewust, duurzaam en energiezuinig bezig met je bedrijf. Gelukkig vinden steeds meer mensen en bedrijven een groene oplossing voor allerlei zaken. Jij voelt jezelf wel een beetje een trendsetter als het gaat om groene vernieuwing en om die reden wil je graag een laadpaal plaatsen voor het opladen van de elektrische auto’s van je klanten, je medewerkers en andere bezoekers. 

Goed verankeren

De laadpaal moet natuurlijk wel extreem goed bevestigd zijn in de grond. Je wil niet dat iemand ermee wegrijdt, wel of niet per ongeluk. Ook bij harde storm wil je dat de elektrische laadpaal stevig verankerd blijft staan waar hij moet staan. Aan vandalisme wil je eigenlijk helemaal niet denken, maar ja, het komt voor. Daarom wil je gebruik maken van een betonnen ankerplaat die je in de grond plaatst. Normaal worden die ankerplaten gebruikt als contragewicht in een grondkerende constructie, maar in dit geval plaats je de betonnen ankerplaat onder de laadpaal die je erop bevestigt. De ankerplaat is van beton en 100 x 100 cm groot met een dikte van 10 cm! Die wordt niet zo snel meegenomen en is niet makkelijk van zijn plaats te krijgen.

Snel weer groene energie

Zo kunnen je bezoekers en medewerkers weer snel de benodigde groene stroom bij je opladen. En ook nog op een super veilige manier. Een laadpaal plaatsen bij je bedrijf op je eigen grond mag altijd. Wil je hem buiten het hek, dus eigenlijk op de gemeentegrond neerzetten, dan moet je een vergunning bij de gemeente aanvragen. Bovendien moet je jouw laadpaal dan ook openstellen voor algemeen gebruik. Ook de afstand tussen meterkast, de stroombron in dit geval, en de laadpaal is belangrijk. Hoe groter de afstand, hoe langer de kabel. Denk dus goed na over de plek waar je de elektrische laadpaal wil plaatsen. 

De ideale laadpaal

De ideale laadpaal om elektrische auto’s op te laden is voorbereid op slim laden, heeft een laadvermogen tot 22 kW, een RFID laadpas lezer en biedt laadinzicht via App en een Online dashboard. Je moet wel weten of er een 1-fase of een 3-fasen aansluiting in de meterkast zit. Voor snel en maximaal laden is een 3-fasen aansluiting noodzakelijk. De netbeheerder kan dit voor je controleren en aanpassen.

Zelf een laadpaal kopen en plaatsen

Zelf de ideale laadpaal kopen kan tegenwoordig heel simpel. Zelf plaatsen kan en mag ook maar je kunt dit ook laten doen door een installateur. Je kunt er ook voor kiezen om hem zelf te plaatsen met een ankerplaat en hem dan laten aansluiten door de installateur. Dan weet je dat hij perfect verankerd staat en op de juiste manier is aangesloten. De ankerplaten kopen doe je natuurlijk bij BUMA handel!

Alles wat je moet weten over zeecontainers

Previous article

Is Bitvavo de beste crypto exchange van Nederland?

Next article

You may also like

More in Parkeren