Blog

Waar moet ik opletten bij het kopen van een trampoline?

0

Je kinderen vragen al een flinke tijd om een trampoline in te tuin. Leuk! Want een trampoline is niet alleen goed voor de motoriek van kinderen. Ze zijn ook lekker aan het sporten en spelen tegelijkertijd. Maar waar moet je nu eigenlijk opletten bij het aanschaffen van een trampoline? Wij vertellen het jou in deze blog! Lees je mee?

Een trampoline is eigenlijk niet meer dan een gespannen vel over een ijzeren constructie heen. Hierdoor kun je springen waardoor je als het ware lichtjes wordt gelanceerd. Je komt ook weer veilig neer op de trampoline. Hoewel het heel simpel is, is veiligheid wel heel erg belangrijk. Misschien zelfs wel het meest belangrijke voor een trampoline. Zeker wanneer je kinderen erop gaan spelen. Een veilige trampoline is bijvoorbeeld de Berg trampoline.

1.    Welke trampoline past er bij mij in de tuin?

Er zijn veel verschillende soorten trampolines. Bijvoorbeeld trampolines die je kunt ingraven. Maar je hebt ook trampolines die je op het gras kunt neerzetten. Een trampoline met of zonder veiligheidsnet. Of je kunt kiezen uit een ovale, ronde of rechthoekige trampoline. Het merk Avyna heeft alle drie de opties. De vorm is niet direct bepalend voor wat je erop kunt. Maar het is wel goed om te kijken wat er het beste bij jou in de tuin past. De trampolines van Avyna zijn ook professioneel goedgekeurd. Dit houdt in dat je deze trampolines ook bij scholen of kinderdagopvangen kunt vinden. 

2.    Wie gaan er straks op springen? 

Je hebt trampolines die enkel en alleen voor kinderen zijn bedoeld. Dat je kun zien aan het maximale draaggewicht van een trampoline. Het kan zijn dat een trampoline geschikt is voor bijvoorbeeld 4 kinderen of 2 volwassenen. Bekijk dus goed wat de draagkracht van jullie toekomstige trampoline is. Een trampoline kan ook voor sportief gebruik worden ingezet. Dat is ook goed om rekening mee te houden. Het kan zijn dat je dan een andere trampoline moet aanschaffen dan een trampoline voor vermakelijk gebruik.

3.    Waar komt de trampoline straks?

Als je een trampoline gaat plaatsen, is het ook goed om te kijken waar de trampoline komt te staan. Een trampoline dicht bij een terras met tegels is gevaarlijk. Dat wil je niet. Het kan ook zijn dat een trampoline ingegraven moet worden. Ook dan moet je rekening houden met de grond. Een veiligheidsnet is altijd verstandig om te doen. Zo kunnen kinderen niet van de trampoline af vallen. Of kies voor speciale tegels rondom de trampoline. Deze tegels zijn zachter waardoor de schade beperkt kan blijven. Deze tegels vind je ook met enige regelmaat rondom speeltuinen of speeltoestellen. 

Aanschaffen van een trampoline

Als je eenmaal een trampoline hebt aangeschaft, zal je het geheel nog moeten installeren. Dat doe je het beste door eerst alles uit te leggen. Zo kun je ook zien hoe diep en breed het gat moet wanneer je kiest voor het ingraven van de trampoline. Volg goed de instructies die erbij gesloten zitten. Zo zorg je ervoor dat de trampoline het meest veilig is straks!

Beter worden in trampoline springen? Bekijk dan even deze video!

Kerstmenu 2023: wat eten we dit jaar met de feestdagen? 

Previous article

Dé tips voor het vinden van nieuw personeel

Next article

You may also like

More in Blog