Parkeren

Parkeergarage verduurzamen? Met deze 3 tips bespaar tot 50% op je energie!

0

Als je een fysieke locatie bezit waar mensen naar verwachting zullen komen, heb je waarschijnlijk een parkeerplaats of zelfs een parkeergarage. Het is ook veilig om aan te nemen dat je parkeerplaats waarschijnlijk is gemaakt van asfalt, niet-doorlatend beton of een ander niet-duurzaam parkeerplaatsontwerp. Dit is al tientallen jaren de standaard voor parkeerplaatsen, maar dit soort parkeergarages hebben hun eigen problemen, waarvan je de meeste kunt oplossen door een milieuvriendelijk parkeerterrein te ontwerpen. Ook is het natuurlijk een goed idee om bij parkeergarage verlichting te kiezen voor LED lampen. Hierdoor zul je met behulp van de producten van Prolumia nog meer energie kunnen besparen en tegelijkertijd je parkeerplaats verduurzamen. Ook de onderstaande tips helpen hierbij!

Gras

Grasparkeerplaatsen op zichzelf zijn een hoofdpijn bij nat weer. Ze sleuren en hebben modderproblemen. Door een grasparkeerplaats te stabiliseren met een plastic bestratingssysteem kan het grasveld worden gebruikt voor autoverkeer en parkeren zonder spoorvorming of modder, aangezien het gras door het rastersysteem groeit dat de versterkende infrastructuur vormt. Parkeerplaatsen, brandgangen en evenementencentra kunnen groen blijven met gras terwijl ze autotoegang bieden. Dit maakt grasparkeren een andere haalbare optie als je op zoek bent naar een duurzaam parkeerontwerp. Tenzij als een duurzame parkeergarage wilt bouwen, compleet met een dak, zou een gestabiliseerde parkeerplaats met gras prima moeten werken. Eventueel kan dit ook nog in een parkeergarage, maar op een parkeerplaats die niet overdekt is, werkt gras over het algemeen toch beter.

Doorlatend bestratingssysteem

Doorlatende straatstenen zijn over het algemeen een geweldige manier om een ​​groene parkeergarage aan te leggen, en het systeem dat experts bieden is superieur aan al het andere op de markt. Het is zelfs zo goed dat bedrijven als NASCAR, Google en het Amerikaanse leger het voor hun eigen parkeerplaatsen hebben geïmplementeerd. Wat dit systeem het beste maakt als het gaat om milieuvriendelijk parkeren, zijn drie dingen: 1) het feit dat de straatstenen zijn gemaakt van 100% post-consumer gerecycled polyethyleen met hoge dichtheid, een ongelooflijk duurzaam materiaal dat in alle klimaten en bodems werkt. Terwijl grote projecten worden gepalletiseerd met minimale verpakking, zijn zelfs de dozen waarin hun producten komen voor thuisprojecten gemaakt van 100% gerecycled materiaal; 2) natuurlijke filtratie van regenwater waardoor verontreinigende stoffen kunnen worden verwijderd voordat watervoerende lagen worden aangevuld; 3) verminderde CO2-uitstoot in vergelijking met beton en asfaltverharding.

Doorlatend beton

Doorlatend beton of doorlatend asfalt zijn andere opties als je een parkeergarage wilt bouwen die doorlatend is, zij het niet zo groen als de met grind of gras gevulde gerecycleerde plastic straatstenen. Het voordeel van deze opties ten opzichte van standaard hardscape is een verbeterde drainage. Er zijn echter verschillende nadelen. Deze opties zijn veel duurder, zijn niet zo sterk of duurzaam en moeten elke 3 tot 6 maanden worden onderhouden door industrieel stofzuigen om de porositeit te behouden. Doorlatende verharde kavels zijn groen omdat ze zorgen voor infiltratie wanneer ze worden onderhouden, wat, net als het plastic bestratingssysteem, zorgt voor natuurlijke filtratie van regenwater en het afvloeien van vervuilende stoffen vermindert.

Dit wil je weten over de corona-zelftest

Previous article

Bureaus en overige kantoormeubelen

Next article

You may also like

More in Parkeren