Nieuws

Paddo’s of Truffels, dit is wanneer je het beter niet kan doen

0

Ben jij benieuwd en wil je graag een keer paddo’s of truffels proberen? Dan is het goed om je voor te bereiden op je trip. Wanneer kan je wel truffels doen en wanneer beter niet? Wij vertellen je alles in deze blog. 

Paddo’s en truffels al jarenlang zijn ze op de markt. In Nederland is het legaal op truffels te kopen in de winkel. Bij een smartshop kan je truffels kopen, maar ook online kan je ze aanschaffen. Paddo’s zijn daarentegen illegaal in Nederland, echter er is wel een manier om paddo’s te gebruiken. Je mag namelijk wel je eigen paddo grow kit bestellen en voor eigen consumptie paddo’s thuis laten groeien. Klik op de link voor meer info over een paddo grow kit. 

Waarom worden paddo’s gebruikt? 

Paddo’s stimuleren je creativiteit. Veel artiesten hebben de beste muziekstukken gecomponeerd door psilocybine te gebruiken. Dit is de werkzame stof die onder andere in paddo’s en truffels zit, maar ook in bijvoorbeeld LSD. Voor veel mensen is dit dan ook de reden om truffels of paddo’s te gebruiken.

Ook kan je paddo’s of truffels willen gebruiken uit nieuwsgierigheid. Want je hebt misschien weleens van iemand gehoord over een paddotrip. De mooie kleuren, roze olifantjes en meer van deze verhalen. Je bent ontzettend benieuwd, maar vind het ook een beetje spannend. Wij vertellen je hieronder daarom wanneer je paddo’s of truffels beter nog even uit de weg kan gaan. 

Wanneer kan je beter niet gaan trippen op paddo’s of truffels? 

Het is heel verleidelijk om gewoon paddo’s of truffels te gebruiken wanneer het je wordt aangeboden. Maar een trip kan ook gevaarlijk zijn. Wij geven drie redenen om nog even te wachten met een paddo of truffel trip:

Mentaal onstabiel 

Het gebruiken van psilocybine zorgt ervoor dat je hersenhelften met elkaar verbinden. Deze kleine connecties die gemaakt worden zorgen voor een open geest. Maar het kan er ook voor zorgen dat je over dingen dieper gaat nadenken. Wanneer jij mentaal onstabiel bent, je hebt bijvoorbeeld weleens last gehad van een psychose dan kan je beter paddo’s of truffels uit de weg gaan. Waarschijnlijk zal een arts dit je ook hebben aangeraden. 

Zwangerschap

Er is niet veel bekend over de gevolgen van een trip tijdens je zwangerschap. Maar omdat wij vinden dat je beter gevaren kan uitsluiten dan ze op te zoeken, zeggen we: doe het niet. Dit geldt voor tijdens je zwangerschap, maar ook wanneer je borstvoeding geeft na je zwangerschap. Zo weet je zeker dat je kind geen blijvende schade oploopt. 

Doe geen eerste keer zonder tripzitter 

Een paddo- of truffeltrip kan voor iedereen anders zijn. Daarom raden wij je ook aan niet zomaar truffels te gebruiken zonder nuchtere tripzitter erbij. Een tripzitter heeft zelf vaak ervaring met paddo’s of truffels. Hij weet dus door welke fases je gaat en wat je beter niet kan gaan doen, of wat juist heel fijn is tijdens een trip. Wij raden je dus altijd aan niet te gaan trippen zonder tripzitter, vooral niet de eerste keer. 

5 type bankrekeningen: Deze verschillende rekeningen zijn er

Previous article

Samenwerken voor succes: Hoe marketing- en verkoopteams elkaar kunnen versterken

Next article

You may also like

More in Nieuws